Το παράπονο Τσακαλώτου στη Βελκουλέσκου για το ΔΝΤ

Το παράπονο Τσακαλώτου στη Βελκουλέσκου για το ΔΝΤ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το άρθρο του ΔΝΤ για την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις πρόσφατες εξαγγελίες για διανομή κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση, ξεκίνησαν οι συνομιλίες Αθήνας και δανειστών στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε το παράπονο της κυβέρνησης οτι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blog. 

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η εκπρόσωπος του ταμείου κα Ντέλια Βελκουλέσκου υποστήριξε ότι το ΔΝΤ οτι δεν στόχευε στο να δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις αλλά να καταγράψει τις απόψεις του.

Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι στη συνάντηση ετέθηκε το θέμα των εξαγγελιών για παροχή κοινωνικού μερίσματος, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τη θέση που τήρησαν οι θεσμοί επί του ζητήματος.

Πέραν αυτών των δυο θεμάτων, που είναι σαφές ότι διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα στις συζητήσεις, στέλεχος του κυβερνητικού επιτελείου ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη οργανωτική συζήτηση και θα ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο επικεφαλής με στόχο να κλείσουν όσο περισσότερα θέματα της τεχνικής συμφωνίας γίνεται.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των εκπροσώπων των δανειστών αναμένεται να είναι σύντομης διάρκειας, κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού επιτελείου υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί το πότε θα αναχωρήσουν από την Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή