Στην ολομέλεια η τροπολογία για το βοήθημα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Στην ολομέλεια η τροπολογία για το βοήθημα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνοπτικές διαδικασίες νομοθέτησης, σημαντικά και μεγάλα πολυνομοσχέδια έχουν εισαχθεί από το πρωί σήμερα προς συζήτηση και έγκριση στο Κοινοβούλιο.

Στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη, συζητείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και συνοχής» που μεταξύ άλλων προβλέπει τη γενίκευση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και την τροπολογία με την οποία θα καταβληθεί το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, με προοπτική το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Οικονομικών Υποθέσεων, εξετάζεται πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο εμπεριέχει διατάξεις για τον πτωχευτικό κώδικα, τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, έως και τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Αμφότερα τα νομοθετήματα έχουν το χαρακτήρα του «επείγοντος». Οπως ήταν αναμενόμενο, σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιδρά έναντι των διαδικασιών που επέλεξε η κυβέρνηση για να ψηφιστούν. Ενδεικτικό είναι πως στην προαναφερθείσα κοινή συνεδρίαση δύο κοινοβουλευτικών Επιτροπών, για πολλή ώρα επικρατούσε ένταση για τα «διαδικαστικά» θέματα.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή