Κυβερνητικοί κύκλοι για ονομαστική ψηφοφορία: «Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του εκπροσωπούν τους δανειστές»

Κυβερνητικοί κύκλοι για ονομαστική ψηφοφορία: «Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του εκπροσωπούν τους δανειστές»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή απαντούν κύκλοι της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται «για τίποτα πέρα από την εκδικητική επιστροφή της στην εξουσία».

«Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του συμπεριφέρονται ως πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, εκπροσωπώντας τους δανειστές. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από την εκδικητική επιστροφή τους στην εξουσία, δίνοντας πιστοποιητικά υποτακτικότητας στου ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας», αναφέρουν πιο συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν δύο επιλογές στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία, δηλαδή είτε να «καταψηφίσουν τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά» είτε, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του κόμματος να «κάνει κωλοτούμπα», ψηφίζοντας τα μέτρα κοινωνικής στήριξης.

«Να μην τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από την κυβερνητική αυτή επιλογή», σημειώνουν, ωστόσο σε περίπτωση που συμβεί το δεύτερο.

«Συμβουλεύουμε την ηγεσία της ΝΔ να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες "οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα". Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή