Οξύτατες αντιδράσεις από τη δήλωση Ζουράρι

Οξύτατες αντιδράσεις από τη δήλωση Ζουράρι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν απειλούμεθα εκτός από κάποια 16 νησιά που ζητά ο Ερντογάν, αυτό είναι άνευ σημασίας. Το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο. Τα ξαναπαίρνεις. Τι λέει ο Σολωμός: Μήγαρις έχω άλλο τι στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα». Η αποστροφή αυτή, χθες, του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις, παρόλο που ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έσπευσε να πει ότι «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ., σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζουράρι, έστρεψε τα βέλη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας «να μαζέψει, τουλάχιστον, τους υπουργούς του, που δηλώνουν ότι δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά». Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ζήτησε την αποπομπή Ζουράρι. Για το ίδιο θέμα, το Ποτάμι σχολίασε: «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Ζουράρι. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ. Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα».

Ερωτηθείς για τη μείωση των ωρών της διδασκαλίας των Αρχαίων στο Γυμνάσιο, ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε στην πρόταση του επικεφαλής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Ιωάννη Καζάζη, για μαθήματα Γλώσσας το απόγευμα στους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα θα διδάσκουν εθελοντικά φιλόλογοι και θα είναι προαιρετικά για τους μαθητές. «Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από μεγάλο αριθμό φιλολόγων υπηρετούντων ήδη, που θέλουν να το κάνουν αυτό, και βεβαίως από μεγάλο αριθμό γονέων πανελληνίως και στην Κύπρο και στην αλλοδαπήν, όπου υπάρχουν Ελληνες, Ελληνίδες και τα λοιπά», είπε ο υφυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή