Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ ο πρώην βουλευτής Χ. Κάτανας

Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ ο πρώην βουλευτής Χ. Κάτανας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Χάρης Κάτανας, εκφράζοντας τις διαφωνίες του με επιλογές του κόμματος. Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρει σε επιστολή του ότι, δεν μπορεί άλλο να σιωπά, «για να μην ενοχλεί εσωκομματικά» και ξεκαθαρίζει: «Δεν μπορώ να παραμείνω σε έναν πολιτικό φορέα, που στηρίζει μια κυβέρνηση καταστροφική για τη χώρα». Ακόμη, τονίζει ότι επέλεξε να μην αποδεχθεί «τη σιωπή των σκοπιμοτήτων» και «το αντίδωρο του συμβιβασμού», αλλά να παραμείνει σταθερός στο δρόμο ευθύνης που επέλεξε όταν εισήλθε στην πολιτική.

Απόσπασμα από την επιστολή του: 

«Προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα, επιχείρησα να διορθώσω καταστάσεις, παρεμβαίνοντας έγκαιρα με τις απόψεις μου και εκφράζοντας τις διαφωνίες μου, χωρίς να αιφνιδιάζω κανέναν και λειτουργώντας πάντα συλλογικά, έστω και ως μειοψηφία.Οι προσπάθειες μου δεν βρήκαν ανταπόκριση και έφθασα πλέον στο σταυροδρόμι μιας κρίσιμης επιλογής. Την ώρα που το δίλημμα είναι αλλάζουμε ή χανόμαστε, δεν μπορώ να πω στους συμπολίτες μου, ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι γεμάτα απόγνωση, απελπισία και αβεβαιότητα, εγώ δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.Την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, εγώ δεν μπορώ να υποστηρίζω καταστάσεις και να λειτουργώ, με βάση την κομματική υπακοή, να κάνω πως δεν ακούω τη λαϊκή αποδοκιμασία, να είμαι αναίσθητος απέναντι στη λαϊκή αγανάκτηση.Την ώρα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση, για το πώς θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία, εγώ δεν μπορώ να ασχολούμαι με θέσεις και αξιώματα».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή