Σχέδιο Β’ για τις σχέσεις με Ε.Ε. ενεργοποιεί ο Ερντογάν

Σχέδιο Β’ για τις σχέσεις με Ε.Ε. ενεργοποιεί ο Ερντογάν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο Β΄ για το μέλλον των σχέσεων της χώρας του με την Ε.Ε. ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δηλώνει ότι πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για την άρση του τουριστικών θεωρήσεων της Ε.Ε. για τα τουρκικά διαβατήρια. Για αυτό τον λόγο, η Άγκυρα υποχρεώνεται να εστιάσει σε εναλλακτικά σχέδια.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στα πλαίσια μιας κοινής συνέντευξης με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, προχωρά σε σημαντικές δηλώσεις. Ο ίδιος τονίζει: «Σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για το ζήτημα των θεωρήσεων, δεν πληρωθούν τα κονδύλια που έχουν συμφωνηθεί στην τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία, τότε η Τουρκία θα έχει ένα Σχέδιο Β΄ και Γ».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Ερντογάν προσθέτει το εξής: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε ναι σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς. Μέχρι σήμερα η Ε.Ε. δεν μας έχει δώσει τίποτα. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσω».

Ένταση στα Ίμια

Εν τω μεταξύ για ένταση στα περίχωρα των Ιμίων κάνουν λόγω τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η ένταση σημειώθηκε όταν ελληνικά αλιευτικά σκάφη, συνοδευόμενα από το ελληνικό λιμενικό επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα Ίμια, τα οποία σύμφωνα με την Άγκυρα ανήκουν στην Τουρκία.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ένταση τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από επέμβαση του τουρκικού λιμενικού και την αποχώρηση των ελληνικών σκαφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή