Αποστάσεις Βενιζέλου από τη «γραμμή» ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Αποστάσεις Βενιζέλου από τη «γραμμή» ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφορμή να αναδειχθούν για μία ακόμη φορά οι εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ακόμη και για κρίσιμα θέματα, αποτέλεσε η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει χθες το επίδομα των συνταξιούχων. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, όχι μόνον δεν παρέστη στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η απόφασή της κ. Γεννηματά στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα στους πολίτες.

«Το ζήτημα δεν είναι πλέον η εφάπαξ παροχή προς τους συνταξιούχους, αλλά η υφαρπαγή της ψευδούς εντύπωσης ενός μετώπου πολιτικής στήριξης της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που οδηγεί την οικονομία σε απόλυτο αδιέξοδο, με πρώτο θύμα τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλες τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και με αυτό το σκεπτικό είπε ότι η ΔΗΣΥ θα όφειλε να απέχει της ψηφοφορίας, όπως δηλαδή έκαναν το Ποτάμι και η Εν. Κεντρώων.

Γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι η απόφαση της ΔΗΣΥ ήταν ήδη προειλημμένη, έσπευσε να δηλώσει ότι θα υπακούσει στη γραμμή του κόμματος. Και τούτο «για να μη διασαλευθούν όχι μόνον η ενότητα της ΔΗΣΥ αλλά και η προοπτική ενοποίησης του προοδευτικού μεσαίου χώρου», όπως χαρακτηριστικά είπε, γεγονός που προκάλεσε βέβαια και εύλογους συνειρμούς για τα μελλοντικά του σχέδια.

Η Χαρ. Τρικούπη απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο στην επιχειρηματολογία Βενιζέλου, θέλοντας να υποβαθμίσει το γεγονός ότι εξέθεσε ως εντελώς εσφαλμένη την επιλογή Γεννηματά. Συνεργάτες της παρέπεμπαν στην ανακοίνωση της Κ.Ο., η οποία ήταν όντως σκληρότατη για την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ ως «συμβολική για να μην πληρώσουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι τους ψευτοπαλικαρισμούς του κ. Τσίπρα».

«Δυστυχώς, οι τυχοδιωκτικές πιρουέτες του πλήρως υποταγμένου σε θέματα ουσίας πρωθυπουργού, άνοιξαν τις ορέξεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων για να πάρουν τιμωρητικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αδύναμοι και ανίκανοι να διαπραγματευθούν με τους θεσμούς, επιχειρούν τώρα πολιτικό εκβιασμό θέτοντας το ψευτοδίλημμα “Τσίπρας ή Σόιμπλε”. Η δική μας απάντηση είναι με κανέναν από τους δύο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Κ.Ο., καταλήγοντας με τη φράση «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο». 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η κ. Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, χθες, στις Βρυξέλλες τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία» και ζήτησε την ελάφρυνση του χρέους από σήμερα και όχι το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή