Τσακαλώτος: «Γατάκι» αντί για «λιοντάρι» το ΔΝΤ

Τσακαλώτος: «Γατάκι» αντί για «λιοντάρι» το ΔΝΤ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απογοήτευσή του από τους πιστωτές της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του ιδρύματος Ρόζα Λουξεμπουργκ, στην οποία παρευρέθηκε και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας το ΔΝΤ «γατάκι» για τη στάση του απέναντι στην Ε.Ε.

O υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει ένα «σαφές σχέδιο» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έχει εφαρμόσει από τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 με τους δανειστές ένα πλήθος μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας την άμεση σχέση της πορείας αυτής με την ελάφρυνση του χρέους.

«Ξεπεράσαμε τους στόχους μας και επομένως μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση τους ελληνικού χρέους», δήλωσε.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των πιστωτών και εκείνων του ελληνικού λαού. Αναφερόμενος στο δώρο των Χριστουγέννων για 1,6 εκ. συνταξιούχους, όπως επίσης και την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που επικρίνονται από ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι δεδομένων των μεταρρυθμιστικών προόδων τις οποίες έχει κάνει η Ελλάδα, θα πρέπει η Ευρώπη να δώσει τέτοια περιθώρια στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Τέλος, δήλωσε απογοητευμένος από την στάση του ΔΝΤ προς την Ε.Ε, διότι δεν αναγνωρίζει στο ταμείο ένα «λιοντάρι» όπως το ίδιο θεωρεί τον εαυτό του αλλά ένα «γατάκι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή