Ερώτηση Κακλαμάνη σε Μουζάλα για τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τους πρόσφυγες

Ερώτηση Κακλαμάνη σε Μουζάλα για τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τους πρόσφυγες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «απίθανη κωλυσιεργία αναφορικά με την καταγραφή των Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικ. Κακλαμάνης, μέσω γραπτής ερώτησής του που κατέθεσε με αποδέκτη τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.Μουζάλα. Αφορμή για την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης ήταν δημοσίευμα των «Financial Times» σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων γνωστή και ως Frontex, προέβη τις προηγούμενες ημέρες σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων μέσω εμπιστευτικής έκθεσης που συντάχθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ειδικότερα και ότι η Frontex στην έκθεσή της αναφέρει πως «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στους μετανάστες έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες πριν αναχωρήσουν σχετικά με το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ΜΚΟ». Επιπλέον», προσθέτει ο ερωτών βουλευτής, «την περασμένη εβδομάδα, νέα έκθεση της Frontex κάνει λόγο για την πρώτη διαπιστωμένη περίπτωση διακινητών που οδηγούσαν μετανάστες απευθείας σε πλοίο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης».

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζει ότι και άλλες φορές στο παρελθόν (24/11/2015, 11/2/2016, 18/4/2016) είχε καταθέσει σχετικές με τη δράση ΜΚΟ στην Ελλάδα ερωτήσεις, χωρίς να υπάρξουν ωστόσο σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση.

«Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη καθώς μόλις τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 5-12-2016 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η πρώτη Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεως προς ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης για να προβούν στην εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης. Τούτων δοθέντων, απευθυνόμενος στον κ. Μουζάλα, ζητεί να πληροφορηθεί:

«Εχει διαπιστωθεί από πλευράς Υπουργείου συνεργασία δουλεμπόρων με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη χώρα μας; Γιατί καθυστέρησε επί τόσους μήνες να εκδοθεί η Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεως σε ελληνικές και ξένες Μ.Κ.Ο προκειμένου να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων; Πόσες και ποιες Μ.Κ.Ο. έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων; Πόσες Μ.Κ.Ο. έχουν κριθεί ακατάλληλες»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή