Ο Γαβρόγλου παρέλαβε την σκυτάλη του ράβε – ξήλωνε

Ο Γαβρόγλου παρέλαβε την σκυτάλη του ράβε – ξήλωνε

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι ίσως, μαζί με την αλλαγή του Λυκείου και την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων, μία από τις αλλαγές εκείνες που θα αναμορφώσουν το σύνολο του εκπαιδευτικού τοπίου», τονίζει σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Πρόκειται για εξαγγελίες τις οποίες προσδιόρισε η ηγεσία του υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη.

Μιλώντας για τα μαθήματα στα οποία διαγώνιζονται οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ σημειώνει ότι «είναι απαραίτητο να αλλάξει όλο το σύστημα πρόσβασης και μαζί τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές» και εξηγεί: «Γιατί ένας υποψήφιος φοιτητής Νομικής να μην γνωρίζει Μαθηματικά ή ένας ναυπηγός, Ιστορία; Γιατί και οι δύο να μην γνωρίζουν καλά Ελληνικά, αλλά και Αγγλικά; Δεν είναι βασικά μαθήματα για όλους αυτά; Φυσικά, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

Ο υπουργός Παιδείας επαναλαμβάνει ότι από την επόμενη σχολική χρονιά το ολοήμερο σχολείο θα επεκταθεί σε άλλα 750 μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία, στα οποία δεν υπήρχε και υπογραμμίζει ότι: «το μεγάλο στοίχημα εδώ, είναι να κερδηθεί η κοινωνία, οι γονείς, και να πάψει να θεωρείται το ολοήμερο "προαιρετικό" ή αναγκαία λύση για τη φύλαξη των παιδιών όσο οι γονείς είναι στις δουλειές τους». Βεβαίως ο υπουργός δεν εστιάζει στα μέτρα που θα λάβει ο ίδιος ώστε να πάψει το ολοήμερο πρόγραμμα να αποτελεί «πάρκινγκ» παιδιών, κάτι που ανέδειξε, μιλώντας για ποιοτική υποβάθμιση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, και η τελευταία έκθεση της Κομισιόν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η εξάπλωση και γενίκευση του ολοήμερου σχολείου το πιθανότερο είναι να δημιουργήσει νέες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδανικά προσλήψεις», εκτιμά ο κ. Γαβρόγλου. Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι σημειώνει ότι «ο καθένας σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο έχει το δικαίωμα να δοκιμάζει τα όρια ανοχής και αντοχής των άλλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή