ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Η ΝΔ είναι το “αποκούμπι” του Σόιμπλε στην Ελλάδα»

n-pappas-i-nd-einai-to-amp-8220-apokoympi-amp-8221-toy-soimple-stin-ellada-2166372

Στις αντιδράσεις των δανειστών για τις εξαγγελίες Τσίπρα αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη ΝΔ.

Ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας το έκτακτο βοήθημα, τόνισε ότι 1.600.000 συνταξιούχοι θα το λάβουν, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί «τη 13η σύνταξη να τη δώσει και τον επόμενο χρόνο». Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι με τα χρήματα αυτά «δεν γιατρεύονται οι πληγές που άνοιξαν από το 2011 και μετά», αλλά σίγουρα «αποτελεί μια ανακούφιση».

«Πιστεύουμε βαθιά ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι το αξιολογούν ως κάτι θετικό», τόνισε ο υπουργός. «Όταν έχουμε υπεραπόδοση είναι στην κρίση της κυβέρνησης πώς θα την διαθέσει. Είναι ανηθικότητα την υπεραπόδοση να την δίνουμε εκεί που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη;», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την «"αποκούμπι" του Σόιμπλε στην Ελλάδα», και λέγοντας ότι «έχει δεσμούς αίματος με το κόμμα του Σόιμπλε».

Παράλληλα, απέρριψε πλήρως το σενάριο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, λέγοντας πως «αυτά είναι φαντασιώσεις του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να καθυστερήσει. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα», ανέφερε.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε είναι στην ίδια γραμμή. «Αυτοί που επιμένουν ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα, λιγοστεύουν όλοι και περισσότερο» είπε ο κ. Παππάς.