ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

sti-voyli-i-anastoli-tis-ayxisis-toy-fpa-sta-nisia-2166393

Τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου αφορά η νομοθετική ρύθμιση που σε συνέχεια της γνωστής εξαγγελίας του πρωθυπουργού προβλέπει την αναστολή, για το έτος 2017, της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (κατά 30%).

Η Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την εν λόγω ρύθμιση, αναφέρει ότι το κόστος της για τον κρατικό προϋπολογισμό εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση, δε, η κυβέρνηση σημειώνει ότι προσωρά στη συγκεκριμένη ρύθμιση καθώς «τα νησιά των ανατολικών συνόρων της χώρας πλήττονται από τη προσφυγική κρίση».

Από νομοθετικής πλευράς, πρόκειται για τροπολογία η οποία -μαζί με άλλες 4 που ρυθμίζουν ζητήματα άλλων Υπουργείων, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα, τη Διοικητική Δικαιοσύνη και τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, προκειμένου να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.

Η ΝΔ έχει σημειώσει ότι σε αντίθεση με τη στάση της στην τροπολογία για την παροχή έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους, θα υπερψηφίσει την τροπολογία για τα νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/