Ο Ερντογάν δεν θα έρθει σε ρήξη με την ΕΕ, τονίζει η Ελ. Βόζεμπεργκ

Ο Ερντογάν δεν θα έρθει σε ρήξη με την ΕΕ, τονίζει η Ελ. Βόζεμπεργκ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «μπαλάκι» είναι στην αυλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πρέπει να κρατήσει σε αναστολή τη λειτουργία του Δουβλίνου και άρα να κρατήσει παγωμένες τις μεταφορές μεταναστών προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα να επιταχύνει τις μετεγκαταστάσεις προς τα ευρωπαϊκά κράτη και τις επιστροφές στην Τουρκία, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ε. Βόζεμπεργκ.

Μιλάει επίσης για τον νέο κανονισμό που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ευρωπαϊκά λιμάνια, στην τελευταία του ολομέλεια για το 2016. Η ίδια, ως σκιώδης εισηγήτρια, συνέβαλε στην ψήφισή του, μετά από 15 χρόνια παλινωδιών και πιστεύει ότι πρόκειται για μια ευνοϊκή εξέλιξη για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών λιμανιών, με θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, που σοβαρό μέρος των εσόδων της απορρέει από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Η κ. Βόζεμπεργκ κάνει μια συγκρατημένα αισιόδοξη πρόβλεψη για τον επόμενο χρόνο, προσβλέποντας σε μια αλλαγή ευρωπαϊκών πολιτικών, υπό την πίεση των προκλήσεων που θέτει η άνοδος των ακροδεξιών και ευρωφοβικών δυνάμεων, καθώς και το Brexit, ενώ για την Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα ότι η ΕΕ αποτελεί ομπρέλα προστασίας και αναγκαιότητα. 

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή