Η αποδόμηση του Αλ. Τσίπρα, ο στόχος της Ν.Δ.

Η αποδόμηση του Αλ. Τσίπρα, ο στόχος της Ν.Δ.

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη της αποδόμησης των μεταμορφώσεων και των «μεταλλάξεων» του Αλ. Τσίπρα και των κυβερνητικών πεπραγμένων ρίχνεται η Πειραιώς, η οποία πέρασε χθες στην αντεπίθεση για τις «χυδαίες», κατά το Μοσχάτο, επιθέσεις που δέχεται η Ν.Δ. για το «παρών» στην ψηφοφορία που αφορούσε το βοήθημα στους συνταξιούχους. Ταυτόχρονα, όπως διαφάνηκε από τις παρεμβάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή, επενδύει στο δικό της θετικό αφήγημα, επιχειρώντας να ρίξει τα τελευταία «οχυρά» ψηφοφόρων που έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και παρόλο που η φιλοσοφία της νέας επικοινωνιακής στρατηγικής της Ν.Δ. είναι σκληρή αντιπολίτευση, αλλά με όρους που θα ξεπερνούν την τυπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και θα οικοδομούν επαφή με την κοινωνία μέσω της παρουσίασης της δικής της πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας, η Πειραιώς δεν απέφυγε τον πειρασμό να απαντήσει στα κυβερνητικά non papers που πληθαίνουν τα τελευταία 24ωρα και επιχειρούν να εμφανίσουν τον κ. Μητσοτάκη περίπου ως τον Β. Σόιμπλε. «Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στην κλιμάκωση που επιχειρεί η κυβέρνηση», έλεγε πηγή της Ν.Δ. με αφορμή τις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι η Πειραιώς δεν ψήφισε το βοήθημα προς τους συνταξιούχους, αλλά αντίθετα είπε «ναι» στη διάταξη για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Oπως έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., «η υποκρισία και η σπέκουλα έχουν τα όριά τους. Δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλο την ώρα που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και τελικά έκλεισαν τις τράπεζες, χρέωσαν τη χώρα με 100 δισ. περήφανης διαπραγμάτευσης και βάζουν ενέχυρο τη δημόσια περιουσία». Στελέχη της Ν.Δ. χαρακτήριζαν μάλιστα «απύθμενο θράσος» από την πλευρά της κυβέρνησης να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση και θύμιζαν ότι με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ήταν ο Αλ.Τσίπρας αυτός που ακύρωσε ένα μέτρο της Ν.Δ. κι ότι για την Πειραιώς δεν τίθετο θέμα καταψήφισης της αναστολής της αύξησης στα νησιά πρώτης γραμμής. Στην ίδια αιχμηρή γραμμή κινήθηκε η Πειραιώς και στις απαντήσεις της προς τον Ν. Παππά, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι έχει «δεσμούς αίματος με το κόμμα του Σόιμπλε». «Ο πολιτικός-σύμβολο της διαπλοκής επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, επανήλθε. Αφού ταλαιπώρησε τη χώρα και τους εργαζομένους του τηλεοπτικού κλάδου με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του, οι οποίες ναυάγησαν, τώρα επιστρατεύεται ξανά. Προφανώς, γιατί στην γκεμπελική προπαγάνδα είναι ασυναγώνιστος», ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.Δ. Στους ίδιους υψηλούς τόνους θα κινηθεί η Πειραιώς τις επόμενες μέρες, καθώς η κυρίαρχη αίσθηση είναι ότι ο πρωθυπουργός «ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου», όπως το έθετε «γαλάζιο» στέλεχος, «υπόσχεται στους πάντες τα πάντα» και τελικά φέρνει νέα μέτρα. Διάχυτος είναι, όμως, και ο προβληματισμός για το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση για τη β΄ αξιολόγηση οδηγείται σε «τοίχο», εξέλιξη που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και πως σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πιστωτική ασφυξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή