Τσίπρας: Δεν θα μας υποδείξουν την διαχείριση της υπεραπόδοσης των εσόδων

Τσίπρας: Δεν θα μας υποδείξουν την διαχείριση της υπεραπόδοσης των εσόδων

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ορίζοντας  αυτής της συμφωνίας είναι τα μέσα του 2018» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο το βράδυ της Τρίτης ξεκαθαρίζοντας ότι από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και μέτρα.

Το μήνυμα αυτό πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. «Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν. Η ανεργία αργά αλλά σταθερά μειώνεται ανέφερε ο πρωθυπουργός και για την οικονομία υπογράμμισε πως με πλεόνασμα 1.1% αντί για τον «κόφτη» ενεργοποιείται ο «δότης» κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε την 13η σύνταξη».

«Εχω ένα καλό και ένα κακό νέο» είπε ο πρωθυπουργός . «Το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου , το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί».

«Δεν γίνεται πλέον η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν».

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, και χωρίς τις υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων.

«Σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με «αέρα», όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια «φούσκα» και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους».

«Xθες ήταν μια δύσκολη νύχτα για όλη την Ευρώπη. Η 'Αγκυρα, το Βερολίνο, η Μόσχα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίστηκαν από τον τρόμο αποτρόπαιων πράξεων. Πράξεων που αποδεικνύουν ότι δυστυχώς ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή. Μπορεί να μην το υπολογίζουμε καμιά φορά, αλλά είναι ανεκτίμητο το αγαθό της ασφάλειας. Το μέλλον αυτού του κόσμου, μπορούν να το διασφαλίσουν μόνο η δημοκρατία, η ανεκτικότητα, η προσήλωση στην ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να εδραιώσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στις σύγχρονες κοινωνίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή