Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν τροπολογία που ο Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει «αντισυνταγματική»

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν τροπολογία που ο Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει «αντισυνταγματική»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω του χάους των τροπολογιών που επικρατεί στη Βουλή, φαίνεται με ρύθμιση που συνυπογράφουν να κάνουν αυτό που προ ολίγων μηνών είχε χαρακτηρίσει ως «αντισυνταγματική και με τη βούλα παρέμβαση στη δικαιοσύνη»!

Το θέμα (της τροπολογίας που συνυπογράφουν με ημερομηνία 20/12/2016, οι Σπ. Λάππας, Στ. Αραχωβίτης, Παναγιώτα Βράντζα και Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αναματίδη) αφορά την «αναστολή των διατάξεων νόμων οι οποίες προβλέπουν ατομική και αλληλέγγυο ευθύνη φυσικών προσώπων με νομικό πρόσωπο, προσωπική κράτηση, διοικητικά μέτρα, διοικητικές κυρώσεις, διοικητικές ποινές, ποινική και αστική ευθύνη για την μη κατανολή παντός φόρου», ζήτημα το οποίο έχει σχέση με προέδρους και μέλη ΔΣ Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Αναλόγου περιεχομένου ρύθμιση είχε επιχειρηθεί να περάσει και επί των ημερών των πρηγούμενων κυβερνήσεων, κάνοντας το σημερινό πρωθυπουργό, σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή (Τρίτη, 29 Μαρτίου) να πει με έμφαση καταγγέλοντας την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ:

«Και επειδή θέλει πολύ μεγάλο θράσος -πολύ μεγάλο θράσος!- να μιλάτε εσείς για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω εγώ τι σημαίνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη από τα πρόσφατα, τα δικά σας έργα και τις δικές σας ημέρες και, μάλιστα, τι σημαίνει αντισυνταγματική και με τη βούλα παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να κρατήσετε τον αριθμό γιατί μπορεί να χάσετε το μέτρημα» είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας και μετά από άλλες οκτώ αναφορές, σημείωσε:

«Παρέμβαση νούμερο 8: Με τον ν.4224/2013, με το άρθρο 19 σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα διοικητικά συμβούλια των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού».

Σε εκείνο το σημείο τον χειρορότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Χθες, οι προαναφερθέντες 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην τροπολογία που κατέθεσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων: 

«Αναστέλλεται  η ισχύς μέχρι το πέρας της διαδικασίας εκκαθάρισης ή πτώχευσης και σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από την 31 Δεκεμβρίου 2017, διατάξεων  νόμων, οι οποίες προβλέπουν ατομική και αλληλέγγυο ευθύνη φυσικών προσώπων με νομικό πρόσωπο, προσωπική κράτηση, διοικητικά μέτρα, διοικητικές κυρώσεις, διοικητικές ποινές, ποινική  ευθύνη και  αστική ευθύνη, για την  μη καταβολή παντός φόρου, περιλαμβανομένων των παρακρατουμένων φόρων, Φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), επιρριπτόμενων φόρων, Ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.ΦΙ.Α)   τόκων και προστίμων, τελών, εισφορών, δασμών προς το Δημόσιο  τα  Ν.Π.Δ.Δ, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών κυρίας και επικουρικής ασφάλισης,(φορείς κοινωνικής ασφάλισης)  για τα ακόλουθα  πρόσωπα :

2. Τους Προέδρους , Διευθύνοντες Συμβούλους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και  τους Γενικούς Διευθυντές, τους Διευθυντές, τους Διαχειριστές, τους Γραμματείς, τους Ταμίες των  Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) κάθε βαθμού και των Συνεταιριστικών Εταιρειών (ΣΕ), του ν. 2810/2000, όπως ίσχυσε πριν την τροποποίησή του με τον ν.4015/2011 και την κατάργησή του με το άρθρο 50 παρ. 1 περίπτωση α) του ν. 4384/2016 , και των Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΑΣ) και Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων (ΑΕΣ), που  έχουν τεθεί ή τίθενται εντός εξαμήνου από την δημοσίευση του νόμου σε διαδικασία εκκαθαρίσεως,  ειδικής εκκαθαρίσεως και πτωχεύσεως και μέχρι την περάτωση αυτής.

3.  Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται α) η ποινική δίωξη των ανωτέρω φυσικών προσώπων για τις ίδιες αιτίες, οποτεδήποτε κι αν ασκηθεί, β) τυχόν αρξάμενες διαδικασίες διοικητικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας των ανωτέρω φυσικών προσώπων για απαιτήσεις που απορρέουν από την εις ολόκληρον ευθύνη τους με τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, και γ) η εκτέλεση τυχόν επιβληθέντων διοικητικών μέτρων ,ποινών, ή κυρώσεων για τις ίδιες αιτίες δ) Τυχόν επιβληθείσες διοικητικές κυρώσεις ως λήψη διασφαλιστικών μέτρων κατά το άρθρο 46   παρ. 5 του ν.4174/2013 ή επιβολή κατασχέσεων εις χείρας τρίτων αίρονται».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή