«Στις κρίσιμες στιγμές ο Καραμανλής πήρε θέση»

«Στις κρίσιμες στιγμές ο Καραμανλής πήρε θέση»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πρώην πρωθυπουργό και στις ενδεχόμενες προθέσεις του να είναι πιο ενεργός πολιτικά στο μέλλον αναφέρθηκε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, θυμίζοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές ο Κώστας Καραμανλής πήρε ξεκάθαρα θέση. Ως παράδειγμα, ο κ. Ρουσόπουλος (Real fm) έφερε το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Οπως είπε, «ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός, ένας ηγέτης που έμεινε πολλά χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου δεν χρειάζεται να μιλάει κάθε μέρα». Απαντώντας, δε, για τον βαθμό στον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ενεργοποιείται πολιτικά, σχολίασε ότι «μπορεί σε κρίσιμα σημεία να τοποθετείται και αυτά να είναι ικανά για να δώσουν το στίγμα. Εχει να κάνει με το τι προσωπικά θα ήθελε ο ίδιος».

Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πολιτική κληρονομιά του κ. Καραμανλή, σημειώνοντας ότι «έχει δώσει πράγματα στη χώρα τα οποία εκτιμώνται από κάποιους ανθρώπους σήμερα, θα εκτιμηθούν πολύ περισσότερο αύριο», ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Σκοπιανό, στην υπόθεση των αγωγών και στις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που έφεραν ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, τα οποία «θα εκτιμηθούν δεόντως».

Σχετικά με τη σιωπή που έχει επιλέξει ο κ. Καραμανλής, σχολίασε ότι «επειδή ο κόσμος είναι ενοχλημένος με την πολιτική και τους πολιτικούς δεν θα είχε και νόημα ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι κάθε μέρα είτε σε κανάλια είτε σε δημόσια παρουσία, με όποιον τρόπο εκείνος νομίζει, προκειμένου να λέει τις απόψεις του. Οι απόψεις έχουν παραμείνει εκεί, τα έργα του υπάρχουν και εκτιμώνται στις εποχές που πρέπει να εκτιμηθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή