Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ε.Ε.»

Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ε.Ε.»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έχανε «την ίδια την ταυτότητά της χωρίς την Ελλάδα», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με μια παρέμβαση που σε πολλούς θύμισε τις αντίστοιχες παρεμβάσεις του 2015, κατά τις εβδομάδες που είχαν προηγηθεί του δημοψηφίσματος.

«Τονίζω εκ νέου και με έμφαση ότι θα αγωνιστούμε στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για τους Ελληνες του εξωτερικού με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ο κ. Παυλόπουλος επαναλαμβάνει ότι αυξάνονται οι ανισότητες σε έναν κόσμο όπου δεν έχει λυθεί το «υπαρξιακό», όπως το χαρακτηρίζει για την Ευρώπη, προσφυγικό ζήτημα, καθώς και ότι η Ελλάδα παραμένει ένα κράτος δικαίου που «υπερασπίζεται τις αρχές και την αναγκαιότητα του κοινωνικού κράτους, ενώ συγχρόνως, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, πρεσβεύει και δραστηριοποιείται υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των ανωτέρω προβλημάτων και δεινών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει πρώτο κακό αυτό της τρομοκρατικής «βαρβαρότητας», η οποία, όπως επισημαίνει, «οφείλει να παταχθεί αμείλικτα με τη συνεργασία όλων των δημοκρατικών και πολιτισμένων μελών της διεθνούς κοινότητας».

Απευθυνόμενος στους Ελληνες του εξωτερικού, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος σημειώνει ότι η Ελλάδα τούς οφείλει «τα μέγιστα για την ολόπλευρη και πολύτιμη στήριξή σας τόσο κάθε φορά που ο τόπος μας και ο λαός μας το έχει ανάγκη σε κρίσιμες στιγμές, όπως αυτές που περνάμε τα τελευταία χρόνια, όσο και, πρωτίστως, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων». Σε ενωτικό ύφος αναφέρεται στη δύσκολη για την Ελλάδα χρονιά που πέρασε και διαβεβαιώνει ότι «όλοι οι Ελληνες, με αρραγή ενότητα μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για να σταθούμε στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να διασφαλίσουμε, ξεπερνώντας την κρίση, στην Ελλάδα μας και στον λαό μας το μέλλον που τους αρμόζει».

Και, τέλος, τους απευθύνει προσκλητήριο στην «ιερή αποστολή υπεράσπισης της πατρίδας και του έθνους, στην οποία θα είστε, όπως πάντα, πρωτοπόροι, αναδεικνύοντας ανά την υφήλιο το υποδειγματικό ήθος σας και τις ανεξάντλητες δυνάμεις δημιουργίας που σας διακρίνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή