Ατακτη υποχώρηση της κυβέρνησης «βλέπουν» ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Ατακτη υποχώρηση της κυβέρνησης «βλέπουν» ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιθανότητα πλήρους αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσει τη χώρα σε αιφνίδιες εκλογές –παρά τη θέληση του κ. Τσίπρα– μονοπωλεί τις τελευταίες ώρες τις συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Στη Χαρ. Τρικούπη έγιναν και συσκέψεις γι’ αυτό το ενδεχόμενο, καθώς συνεργάτες της κ. Γεννηματά εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του πρωθυπουργού και δεν θεωρούν απίθανο να εξαναγκασθεί να καταφύγει στις κάλπες αν υποχρεωθεί σε δεσμεύσεις που ξέρει ότι δεν θα μπορεί να περάσει από τη Bουλή.

«Το σενάριο αυτό υπό μία έννοια τον εξυπηρετεί, καθώς του προσφέρει και ένα πρώτης τάξεως προεκλογικό αφήγημα. Θα υποστηρίξει ότι ενώ εκείνος προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί όσους έχει πλήξει περισσότερο η κρίση, ο Σόιμπλε, μαζί με τη Ν.Δ., επιμένουν στη νεοφιλελεύθερη συνέχιση της λιτότητας», έλεγε χθες στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας έτσι ως «σκηνοθετημένους τους παλικαρισμούς του κ. Τσίπρα έναντι της Γερμανίας».

«Εξακολουθώ και πιστεύω ότι ο Τσίπρας δεν θέλει εκλογές, αλλά μοιάζει πια να προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, συνειδητοποιώντας ότι οι εξελίξεις μπορεί τελικά να μην εξαρτώνται από τον ίδιο και –κυρίως– ότι, αν υποχρεωθεί να υπογράψει κι άλλα μέτρα, η καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προδιαγεγραμμένη», έλεγε η ίδια πηγή και μάλλον έτσι εξηγείται και μια ανάρτηση της κ. Γεννηματά στο Twitter.

«Τσίπρας και Σόιμπλε οδηγούν χέρι χέρι την Ελλάδα σε αδιέξοδο», έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμερίζοντας και στη γερμανική πλευρά την ευθύνη για ό,τι συμβεί, αλλά υπονοώντας πρωτίστως ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, αξιοποιώντας τις ανεύθυνες επιλογές του κ. Τσίπρα.

Την ίδια εκτίμηση έχουν και στο Ποτάμι, καθώς ο κ. Θεοδωράκης επίσης πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας κινείται στα όρια, προτάσσοντας αυτό που αντιλαμβάνεται ως συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της χώρας. «Ζητούσε από το υπουργικό του συμβούλιο “να ξενυχτήσουμε αν χρειαστεί, για να είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων” προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Προφανώς δεν ξενύχτησαν αρκετά. Και με μια σειρά άστοχων χειρισμών ο κ. Τσίπρας αυτοπαγιδεύτηκε δίνοντας αφορμή σε όσους επιδιώκουν εμπλοκή να την πετύχουν. Τώρα από τη μια συντάσσει επιστολές μετάνοιας και από την άλλη ξαναπαίζει το έργο “περήφανη διαπραγμάτευση” με τις γνωστές κορώνες που καταλήγουν πάντα σε άτακτη υποχώρηση σε βάρος της χώρας», προέβλεψε χθες ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή