Εγκαίνια από τον Τσίπρα στον Μορέα

Εγκαίνια από τον Τσίπρα στον Μορέα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εγκαινιάστηκε ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Καλαμάτας (158 χλμ.) και Λεύκτρου – Σπάρτης (47 χλμ.) που άρχισε να κατασκευάζεται το 2008.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συμβολή της κυβέρνησης στην ταχεία ολοκλήρωση των έργων.

«Εμείς τα έργα τα βρήκαμε σταματημένα και ήμασταν μπροστά στην απειλή να καταβάλουμε μεγάλα πρόστιμα. Αν δεν τελείωνε τον Μάρτιο του 2017 το Δημόσιο μόνο για αυτό το έργο θα πλήρωνε 504 εκατ. ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «με την αναθεώρηση της σύμβασης του έργου πετύχαμε την ολοκλήρωσή του και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Αναφερόμενος στα επιπρόσθετα οφέλη της τροποποιημένης σύμβασης είπε ότι «υπάρχει και κάτι που θα αργήσετε να κάνετε χρήση, η δωρεάν μετακινήσεις στις εκλογές, γιατί οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019».

«Κάποιοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την πατρότητα των έργων αυτών, τα έργα όμως ανήκουν στον ελληνικό λαό. Εμείς σε δύο χρόνια καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν οι κίνσορες της ανάπτυξης σε μια δεκαετία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης είπε από την πλευρά του ότι «παραλάβαμε τον Φεβρουάριο του 2015 όλα τα μεγάλα έργα τελματωμένα με πλήθος προβλημάτων σε πλήθος τεχνικών ζητημάτων, σήμερα αποδεικνύουμε ότι τα καταφέραμε όπως θα καταφέρουμε να βγούμε και από την ύφεση». Μάλιστα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «τα επόμενα εγκαίνια θα τα κάνεις και πάλι εσύ Αλέξη στον δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου», ο οποίος όμως βρίσκεται ακόμα υπό μελέτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή