«Για μία ακόμη φορά εκθέτουν τη χώρα»

«Για μία ακόμη φορά εκθέτουν τη χώρα»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ντροπή για τη χώρα» και «μνημείο κυβερνητικής διγλωσσίας» χαρακτήρισαν χθες το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι την επιστολή Τσακαλώτου στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ν’ αναδείξουν ως μάταιες και γι’ αυτό αδιέξοδες τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για επιστολή ντροπής. Παίρνουν πίσω με ταπεινωτικό τρόπο όλα όσα έλεγαν και για μία ακόμη φορά εκθέτουν τη χώρα, βουλιάζουν στα ψέματά τους» ανέφερε η κ. Γεννηματά, η οποία μάλιστα έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει πρόσφατες διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα για να καταδείξει πόσο αναξιόπιστος και ανακόλουθος είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Στις 8/12/16 ο κ. Τσίπρας είπε “κάναμε πράξη την παλαιότερη δέσμευσή μας για τη 13η σύνταξη” και στις 20/12/16 είπε ότι “δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν”. Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου; Πρώτον, παραδέχονται ότι το βοήθημα “είναι εφάπαξ και δεν έχει σχέση με το συνταξιοδοτικό”, δεύτερον, δεσμεύονται ότι “εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, οι ελληνικές αρχές θα λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα και στο πεδίο των συντάξεων” και τρίτον, χαρακτηρίζουν “απόλυτη δέσμευσή τους να παραμείνουν συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας”».

Το γεγονός ότι άλλα «πουλάει» η κυβέρνηση στο εσωτερικό και άλλα δεσμεύεται έναντι των εταίρων της επισήμανε και ο κ. Στ. Θεοδωράκης μιλώντας για «μνημείο κυβερνητικής διγλωσσίας και επιστολή μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου» που δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε κυρίως τη χώρα. Συμπληρωματικά μάλιστα σε όσα αναφέρθηκαν, ο επικεφαλής του Ποταμιού εντόπισε και την επίσης ατιμωτική δέσμευση Τσακαλώτου ότι η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα ισχύσει μόνον για το 2017, ενώ μέχρι σήμερα ο υπουργός αλλά και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωναν ότι «το μέτρο θα εφαρμοστεί όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση».

«Η επιστολή Τσακαλώτου επιβεβαιώνει ότι το εφάπαξ βοήθημα ήταν το άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται, ενώ το κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο» ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ, ενώ η Ενωση Κεντρώων χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα «αιχμάλωτο των λαθών του παρελθόντος» και επανέλαβε το πολυακουσμένο αίτημα Λεβέντη για την ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή