Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις μεγαλύτερες μειώσεις σε συντάξεις

Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις μεγαλύτερες μειώσεις σε συντάξεις

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός κακού μύρια έπονται. Για τη Ν.Δ. η επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές είναι η αιχμή του δόρατος του αντιπολιτευτικού της λόγου, που εστιάζει στη διγλωσσία της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, όμως, είναι και το άδοξο κλείσιμο της προσπάθειας της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το βοήθημα προς τους συνταξιούχους ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, καθώς με την έλευση του νέου έτους έρχονται νέες αυξήσεις φορολογίας που αγγίζουν όλες τις κοινωνικές ομάδες, καθώς και νέες μειώσεις συντάξεων.

«Ολα τα θαύματα διαρκούν τρεις μέρες», έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., σχολιάζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό με την υπόθεση των εξαγγελιών που κατέληξαν στην «επιστολή υποτέλειας» προς τους θεσμούς. Στην Πειραιώς θύμιζαν, μάλιστα, τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση για το περίφημο mail Χαρδούβελη. «Τα ψέματα της κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν», υπογράμμιζε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας ότι «δυστυχώς για τους δοκιμαζόμενους Ελληνες, από την 1η Ιανουαρίου, αυξάνονται τα πάντα, από τον καφέ και τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα μέχρι τη φορολογία για τα “μπλοκάκια” και για τους συνταξιούχους».

Σε αυτά που έρχονται, άλλωστε, άρχισε από χθες να επικεντρώνεται η αντιπολιτευτική ρητορική της Ν.Δ. Η Πειραιώς έσπευσε να υπενθυμίσει –μέσω του Γιάννη Βρούτση και του Νότη Μηταράκη–, με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν επανέφερε τη 13η σύνταξη, αλλά προχώρησε σε 13 μειώσεις χρησιμοποιώντας το ασφαλιστικό ως μέσο για την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. μιλούν για «τις μεγαλύτερες μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην απονομή των συντάξεων» και εστιάζουν στον κρυμμένο «κόφτη» της εγκυκλίου –τον μηχανισμό προσαρμογής των αποδοχών με βάση την ετήσια μεταβολή των μισθών που ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ–, ο οποίος θα επιφέρει οριζόντια περικοπή της τάξης του 10% στο ανταποδοτικό τμήμα των συντάξεων.

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατηγορούσε την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό, διγλωσσία, κούφια λόγια και εξευτελισμό της χώρας στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι «οι Ελληνες πληρώνουμε πολύ ακριβά την υποκρισία και τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Σε νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού και για την ανεπάρκειά της να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία. «Θέλω να επισημάνω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να μη χάνεται ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης όπως αυτή που είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα», ανέφερε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γιατί οι πόροι που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα «δεν μπορούν να απορροφηθούν για λόγους γραφειοκρατικούς, που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια της ελληνικής κυβέρνησης». Λίγο αργότερα, με αφορμή την κατάθεση 59 ερωτήσεων-αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή σχετικά με τις διεθνείς καταγγελίες που δέχεται η Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχει λάβει για το προσφυγικό, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για τη σιωπή των αρμοδίων υπουργών στις καταγγελίες για κυβερνητική αδιαφάνεια και ζητούσε την κοινοποίηση όλων των συμβάσεων που έχει συνάψει η κυβέρνηση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των 59 κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή