Κ. Μητσοτάκης: «Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου»

Κ. Μητσοτάκης: «Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου. Η Κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα και καταδικάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την για διγλωσσία και αντιφατική στάση προς το εσωτερικό της χώρας. «Στο εσωτερικό σηκώνει μπαϊράκι και στο εξωτερικό ζητάει συγγνώμη.Το έργο δεν κόβει εισιτήρια», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία «ξέρει και μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις». «Ο ιδιωτικός τομέας θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και όχι το κράτος», προσέθεσε.

O κ. Μητσοτάκης παράλληλα σε μία τοποθέτηση προεκλογικής υφής, σημείωσε: «Απέναντι στο διχασμό του κ. Τσίπρα εμείς προτάσσουμε ένα λόγο εθνικής συστράτευσης. Χρέος μου είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες».

Όσον αφορά το επίδομα της κυβέρνησης τόνισε πως «κανείς δεν είναι αντίθετος να μοιραστεί το πλεόνασμα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσα από μία διαδικασία, την οποία μάλιστα ο κ. Τσίπρας υπέγραψε» αναφερόμενος στην ασυνεννοησία με τους θεσμούς και στην επιστολή Τσακαλώτου. 

Παράλλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι που περνάνε Χριστούγεννα χωρίς ούτε ένα ευρώ» τονίζοντας τέτοιου είδους κινήσεις δεν μπορούν να γίνονται με βάση δημοσκοπικά κριτήρια. 

«Έχω τηρήσει την δέσμευση μου πως η ΝΔ δεν θα λαϊκίσει και θα ακολουθήσει μία υπεύθυνη πολιτική. Αυτό έκανα και στην Θεσσαλονίκη, όταν είπα πως δεν θα κόψουμε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα το μειώσουμε» πρόσθεσε. 

O κ. Μητσοτάκης παράλληλα τόνισε πως οι επιλογές του δεν θα περιοριστούν στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ. 

Απάντηση Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να σχολιάσει την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «πιστός στις επιταγές των δανειστών» καθώς «ασκεί και κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών. Την κολοκυθιά όμως ας την παίξει με το επιτελείο του. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει»

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, δεσμεύεται απέναντι στους ακραίους -μήπως και τον… προωθήσουν, αλλά ματαιοπονεί- με χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και δήμους» και προσθέτει πως «δεν αρκείται, όμως, στο δημόσιο -όπου έχει τεχνογνωσία στις απολύσεις ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δίνει τα διαπιστευτήρια του ως άνθρωπος των απολύσεων και της ανεργίας και για τους δήμους. Απειλεί με απολύσεις όχι μόνο όλους τους συμβασιούχους αλλά και τους μόνιμους υπαλλήλους των δήμων».

Η τοποθέτηση του Μαξίμου καταλήγει λέγοντας πως «η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι "η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη", μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή