Για κυπριακό, ευρωρωσικές σχέσεις και ενεργειακά συζήτησαν Τσίπρας – Πούτιν

Για κυπριακό, ευρωρωσικές σχέσεις και ενεργειακά συζήτησαν Τσίπρας – Πούτιν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, με τους δεκάδες νεκρούς, και τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα από τρομοκρατική επίθεση. 

Στην συζήτηση που έκαναν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ρώσο Πρόεδρο κυριάρχησε το Κυπριακό, Συριακό, οι ευρω-ρωσικές σχέσεις και τα ενεργειακά θέματα. 

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τη Συρία, με έμφαση στη Διάσκεψη της Αστάνα. Στη συζήτηση για το Κυπριακό, δόθηκε έμφαση στο ρόλο που παίζει στο θέμα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αναπόφευκτα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν και για τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, ειδικότερα δε, τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν να παίξουν για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων.

Από την ατζέντα όμως δεν έλειψε ούτε το θέμα των αγωγών, δεδομένου του ρωσικού ενδιαφέροντος να διέλθει αγωγός, μετά την Τουρκία, και από την Ελλάδα, με τελικό προορισμό την Ευρώπη. 

Επίσης συνομίλησαν για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας, για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή