ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόφαση Τόσκα για διευκόλυνση έξοδου και επανεισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα

apofasi-toska-gia-dieykolynsi-exodoy-kai-epaneisodoy-allodapon-stin-ellada-2167888

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, που έχει ως σκοπό τη διευκόλυνση των αλλοδαπών που υπάγονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 8 παρ. 7 και άρθρου 9 παρ. 4 του Ν.4251/2014, επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα, από 1ης Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, η έξοδος και επανείσοδός τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από τη χώρα μας εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος και είναι σε ισχύ η βεβαίωση κατάθεσης, που προβλέπεται από την παραπάνω διάταξη.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές. Παράλληλα, επιτρέπεται η επανείσοδός τους στην Ελλάδα, εφόσον είχαν αναχωρήσει από τη χώρα μας εντός του έτους 2016 και η βεβαίωση κατάθεσης είναι σε ισχύ.

Οι αλλοδαποί που αιτούνται την επανείσοδό τους στη χώρα μας θα πρέπει να είναι κάτοχοι:
– Διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου σε ισχύ, αναγνωρισμένου από την Ελλάδα.
– Βεβαίωσης ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 7 & άρθρο 9 παρ.4 του Ν. 4251/2014 ή
– ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 4251/2014.

Σημειώνεται, ότι η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 25 παράγ.5 του Ν.4251/2014.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)