Μητσοτάκης: «Αλλαξε η πολιτική δυναμική της Ν.Δ.»

Μητσοτάκης: «Αλλαξε η πολιτική δυναμική της Ν.Δ.»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σκυτάλη της επίθεσης στον πρωθυπουργό πήρε προσωπικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καταδικάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα κι ότι παίζει το παιχνίδι της διγλωσσίας, υποκρινόμενος τον «περήφανο επαναστάτη» στο εσωτερικό, την ώρα που στους δανειστές δεσμεύεται για τα πάντα. Ταυτόχρονα, έκανε άτυπο απολογισμό της θητείας του στο τιμόνι της Ν.Δ. που σε λίγο συμπληρώνει έναν χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή δυναμική της δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που ανέλαβε ως αρχηγός.

Κλιμακώνοντας την επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές, ο κ. Μητσοτάκης (μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha) τη χαρακτήρισε «κατάπτυστη» και επανέλαβε ότι το πλεόνασμα έπρεπε να είχε μοιραστεί σε συνεννόηση με τους δανειστές. Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι κάνει ό,τι μπορεί για να διογκώσει το κράτος και επανέλαβε πως δεν θα ανεχτεί τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι μια έξοδος της χώρας στις αγορές θα ήταν ευπρόσδεκτη πρόοδος, ωστόσο εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι το καλύτερο σενάριο είναι «κάποια στιγμή εντός του 2017 να βρεθούμε εκεί που ήμασταν στο τέλος του 2014».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολογισμό της θητείας του στην αρχηγία της Ν.Δ., θυμίζοντας ότι «το πού είμαστε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το πού ήμασταν ένα χρόνο πριν». «Δεν έχει καμία σχέση η πολιτική δυναμική της Ν.Δ.», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι είναι έτοιμη για εκλογές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανανέωση σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού και στη φιλόδοξη προσπάθεια Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, από την οποία θα προκύψουν και πολιτικά στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη που θα στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Επανέλαβε ότι ακόμη και σε ενδεχόμενο επίτευξης αυτοδυναμίας θα επιδιώξει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ωστόσο, αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία στελεχών που ενδεχομένως να αναζητούν πολιτική στέγη στη Ν.Δ. και τόνισε ότι είναι σημαντικό να πεισθούν νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά. Μήνυμα απηύθυνε και πάλι στα στελέχη του ότι θα σχηματίσει μια κυβέρνηση αρίστων, που δεν θα περιορίζεται σε στελέχη του κόμματος.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, επανέλαβε ότι οι σχέσεις τόσο μαζί του όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά είναι καλές, ότι σέβεται τον ρόλο και το στάτους τους, αλλά, όπως το έθεσε, «στέκομαι πολύ καλά στα πόδια μου».

«Δεν είμαστε κόμμα των λίγων, είμαστε κόμμα των πολλών», υπογράμμισε. «Δεν θα λαϊκίσουμε και δεν θα υποβαθμίσουμε τον πολιτικό διάλογο σε επίπεδο λασπομαχίας. Ο κ. Τσίπρας θέτει βλακώδη διλήμματα. Απέναντι στον διχασμό προτάσσουμε λόγο εθνικής συστράτευσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή