Δ. Τζανακόπουλος: Πιθανή η συζήτηση διάφορων μηχανισμών εγγυήσεων, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση

Δ. Τζανακόπουλος: Πιθανή η συζήτηση διάφορων μηχανισμών εγγυήσεων, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο να συζητηθούν διάφοροι μηχανισμοί εγγυήσεων προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιλαμβάνουν νομοθέτηση μέτρων προκαταβολικά, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, o κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι» να θεωρείται «ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει».

Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι ο «κόφτης» και το χρέος δεν σχετίζονται με αυτήν. «Αν η συζήτηση πάει σε ένα σημείο που θα πρέπει να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε διάφορους μηχανισμούς εγγυήσεων, δεν θα περιλαμβάνουν νομοθέτηση μέτρων προκαταβολικά», διευκρίνισε

«Είμαστε εντελώς εντός στόχων και με μαξιλάρι 500 εκατ. δεν υπάρχει κίνδυνος περικοπής συντάξεων θα πιάσουμε τους στόχους», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ως προς το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πρόωρα, ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε αυτό το σενάριο και εκτίμησε ότι «υπάρχουν δυνατότητες για να έχουμε μία καλή χρονιά που θα αντιστρέψει το κλίμα».

Ερωτηθείς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τόνισε ότι έχει κλείσει το 90-95% των θεμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή