Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε 4ο μνημόνιο»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε 4ο μνημόνιο»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση είτε το ονομάζει δημοσιονομικό μονοπάτι, είτε το ονομάζει διπλή ντρίμπλα, αυτό που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους -και το παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος- είναι σε έναν διαρκή κόφτη μισθών και συντάξεων, σε συνεχή λιτότητα. Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα 4ο μνημόνιο, που όταν θα έρθει η ώρα θα το υπογράψουν και επισήμως, γιατί η χώρα δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει διαφορετικά την πορεία της», ανέφερε μιλώντας στον τ/σ «ΣΚΑΙ», ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ σημείωσε, ότι ύστερα από 7 χρόνια κρίσης, 3 μνημόνια, εκ των οποίων το 3ο ήταν τελείως αχρείαστο, όπως επεσήμανε, και μετά από ένα 6μηνο «θεατρικών σκληρών υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων», καταλήξαμε να βρεθούμε σε ακόμη χειρότερο σημείο από αυτό που είχε παραλάβει ο κ. Τσίπραςόταν ήλθε στην εξουσία.

«Η απάτη που παρήγαγε ο κ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του, ότι για τα προβλήματα της χώρας μας φταίνε οι κακοί ξένοι, αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Η χώρα χρειάζεται δουλειά ένα εθνικό σχέδιο, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Να αποκτήσουμε μια δημόσια παιδεία πιο ελεύθερη. Ένα σύστημα υγείας που να στηρίζει τους ανθρώπους. Να αποκτήσουμε μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική με τους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους, να αξιολογούνται και να μετακινούνται με τρόπο που θα γίνονται πιο αποτελεσματικοί. Να μην απολύονται γιατί δεν πρέπει να απολύονται. Με τη δικαιοσύνη να απονέμεται πιο σύντομα», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι υπέρ των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ ως σημείο καμπής και ανατροπής του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

«Ξαναέδωσε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην παράταξη της ΝΔ. Διασφάλισε την ενότητά της, προώθησε τη δημιουργική ανανέωση», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην εναλλακτική πρόταση του προέδρου της ΝΔ, είπε ότι βάζει τέλος στις πολιτικές της υπερ-φορολόγησης, στις πολιτικές που έχουν προκαλέσει τη μαζική κατάθλιψη και την εθνική απογοήτευση στη χώρα.

«Ξαναέβαλε στην πολιτική την έννοια της αλήθειας, ως εμπράγματη απόδειξη. Είπε στον ελληνικό λαό ότι δεν θα σας υποσχεθώ τίποτα παραπάνω από αυτά που αισθάνομαι με απόλυτη βεβαιότητα και έχω μελετήσει με τη γνώση μου και τους συνεργάτες μου ότι είμαι σε θέση να υλοποιήσω και να ακολουθήσω», συμπλήρωσε ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνισε παράλληλα, πως το τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαρτάται από το χρόνο των εκλογών, υπογραμμίζοντας πως είναι προφανές ότι οι συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα.

«Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ως μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους εταίρους με πολύ πιο σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα είναι τεράστια. Οι εκλογές δεν συνδέονται με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Την επανεκκίνηση θα την κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θα μπορέσει να την πετύχει μόνο εφόσον συσπειρώσει γύρω του την Εθνική Ελλάδος και πιστεύω ότι θα το πετύχει», υπογράμμισε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή