Στον «αέρα» η συμμετοχή Σπανούλη

Στον «αέρα» η συμμετοχή Σπανούλη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σημερινή δοκιμασία του Βασίλη Σπανούλη σε ρυθμούς προπόνησης θα είναι η κρισιμότερη για τη συμμετοχή του στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, και για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ενώ στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Τσάβι Πασκουάλ έχει προετοιμάσει δυο αμυντικά πλάνα του Παναθηναϊκού Superfoods, ανάλογα με την παρουσία ή όχι του αρχηγού των γηπεδούχων.

Ο Σπανούλης ακολούθησε και χθες το πρόγραμμα αποθεραπείας, ώστε να κερδίσει μία ακόμα ημέρα ξεκούρασης και σήμερα να δοκιμάσει με μπάλα και σε ρυθμούς αγώνα για το αν θα νιώσει ή όχι ενοχλήσεις στους προσαγωγό που έχει υποστεί θλάση. Οι πιθανότητες συμμετοχής του παραμένουν λίγες, αν και ο Ολυμπιακός, όπως συνηθίζει να αντιμετωπίζει επικοινωνιακά παρόμοιες περιπτώσεις τραυματισμένων παικτών, αναμένεται να υποστηρίξει ότι η χρησιμοποίηση του ηγέτη του θα κριθεί πριν από το αυριανό τζάμπολ.

Ο κίνδυνος υποτροπής που ελλοχεύει ανησυχεί ιδιαίτερα το ιατρικό και προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, καθώς η παρουσία του στα επόμενα παιχνίδια του Ιανουαρίου και ιδιαίτερα στα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Superfoods για τον ημιτελικό Κυπέλλου (16/1) και τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (26/1) θα είναι εξίσου καθοριστική με την ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Εκτός ντέρμπι θα μείνει οριστικά ο Αγραβάνης, επειδή εξακολουθεί να πονάει στον ώμο του και υπολογίζεται για τον επόμενο αγώνα με την Μπαρτσελόνα, ενώ ικανοποιητικό βαθμό προσαρμογής έχει λάβει ο Αμερικανός Ντομινίκ Ουότερς, που θα παίξει για πρώτη φορά στους «ερυθρόλευκους». Αν ο Σπανούλης δεν αγωνιστεί, οι Γκριν και Ουότερς θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη δημιουργία παιχνιδιού.

Στο ΟΑΚΑ, οι προπονήσεις των «πρασίνων» γίνονται στο αμυντικό πλάνο τους, υπολογίζοντας τη συμμετοχή του Σπανούλη, ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμος να παίξει, αλλά είναι πιθανό να αναλάβει προσωπικά το ρίσκο να το κάνει. Αν ο Σπανούλης δεν αγωνιστεί, η άμυνα των φιλοξενουμένων θα προσαρμοστεί στους Πρίντεζη και Λοτζέσκι.

• To παράβολο της ένστασης που κατέθεσε στο φύλλο αγώνος με την Μπάνβιτ, από την οποία ηττήθηκε προχθές στην Τουρκία και για την 11η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, πλήρωσε ο Αρης στη FIBA, ζητώντας να του κατακυρωθεί η νίκη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι ο χρόνος που υπολειπόταν ήταν 26,6 δευτερόλεπτα για τη λήξη της παράτασης μετά το εύστοχο τρίποντο του Ντραγκίσεβιτς. Στην τελευταία φάση, ο Μούρτος «έκοψε» το σουτ του Τεοντόρ και το χρονόμετρο έδειχνε 1,7 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Συνεπώς ο Αρης υποστηρίζει ότι είχε λήξει ο χρόνος των 24΄΄ για την τουρκική ομάδα. Η ΑΕΚ χθες ηττήθηκε από την Σάσαρι στην Ιταλία με 80-78 και ο ΠΑΟΚ από την Βιλερμπάν στη Γαλλία με 70-56.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή