Βέλη Χρυσόγονου κατά Τσίπρα και δυσφορία Μαξίμου

Βέλη Χρυσόγονου κατά Τσίπρα και δυσφορία Μαξίμου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να στρέψει τα βέλη του αυτήν τη φορά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, σε παρέμβαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, έντονη ενόχληση στο Μαξίμου και αιχμηρή απάντηση από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ο ευρωβουλευτής, που σταθερά εμφανίζεται να διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή σε μεγάλα θέαμα που απασχολούν την κυβέρνηση –ενδεικτική περίπτωση ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές συχνότητες– δεν δίστασε χθες να καταστήσει δημοσίως εμφανή την ενόχλησή του για την επικοινωνία που (δεν) έχει με τον πρωθυπουργό. Oπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα σχεδόν δύο χρόνια. Φρόντισε, μάλιστα, σχεδόν σκωπτικά να προσθέσει ότι προφανώς ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον Καρανίκα και τη Νοτοπούλου και το υπόλοιπο επιτελείο του Μαξίμου. Πέραν του εμφανώς ειρωνικού ύφους του ευρωβουλευτή, προκάλεσε αίσθηση η ευθεία κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό, διαλέγοντας, μάλιστα, να εστιάσει στις επιλογές του σε πρόσωπα που συζητήθηκαν ως αμφιλεγόμενες.

Η απάντηση συνεργατών του κ. Τσίπρα ήρθε σε υψηλούς τόνους: «Ο πρωθυπουργός κατανοεί την αγωνία του κ. Χρυσόγονου, αλλά δεν επιλέγει συνομιλητές από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών», ήταν το σχετικό σχόλιο. Για την ώρα, πάντως, από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια και δεν τίθεται θέμα διαγραφής ή άλλων κυρώσεων κατά του ευρωβουλευτή. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν ο ίδιος ο κ. Χρυσόγονος επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο μέτωπο που άνοιξε με τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή