NΔ για προσφυγικούς καταυλισμούς: «Στην αρχή “λιάζονταν”, τώρα παγώνουν»

NΔ για προσφυγικούς καταυλισμούς: «Στην αρχή “λιάζονταν”, τώρα παγώνουν»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tις εικόνες ντροπής που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μόριας και άλλων περιοχών σχολίασε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κάνοντας λόγο για δήθεν ευαισθησίες, ενώ επαναφέρει το θέμα για την διασπάθιση δημοσίων πόρων με σχετική ερώτηση. 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του αρμόδιου τομεάρχη: 

«Οι δήθεν ευαίσθητοι αποδεικνύονται – για μια ακόμη φορά – κυνικοί, ασυνεπείς και αναξιόπιστοι.

Στις 5 Ιανουαρίου ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωνε ότι “κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο”.

Δύο ημέρες αργότερα, οι εικόνες ντροπής στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά και άλλων περιοχών, επαλήθευαν την ανικανότητά του, καθώς οι πρόσφυγες και οι σκηνές τους βυθίζονταν στο χιόνι, την ώρα που η δήθεν ευαίσθητη Κυβέρνησή του βυθιζόταν στην ανυπαρξία της.

Γιατί στην αρχή τους άφηναν να “λιάζονται” και σήμερα τους αφήνουν να παγώνουν.

Επανέρχονται, έτσι, με αμείλικτο τρόπο, όλα τα ερωτήματα που έχω θέσει στον αρμόδιο Υπουργό και αφορούν στη διασπάθιση των δημόσιων πόρων. Ερωτήματα που προκύπτουν, άλλωστε, από καταγγελίες του πρώην Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλα αυτά, περιμένω σήμερα από τον κ. Μουζάλα να απαντήσει πειστικά στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση που έχω καταθέσει από καιρό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή