Κομισιόν: Ανεπαρκής, με ευθύνη της Αθήνας, η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Κομισιόν: Ανεπαρκής, με ευθύνη της Αθήνας, η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, όπου τις τελευταίες ημέρες σκηνές θάφτηκαν στο χιόνι.

Κληθείσα να σχολιάσει τις παρούσες συνθήκες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό απάντησε, ότι η κατάσταση «είναι ανεπαρκής» και υπενθύμισε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών.

Παράλληλα, τόνισε, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Σημείωσε δε, ότι η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει.

Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», δήλωσε η Ν. Μπερτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή