Παπαδημητρίου: H αξιολόγηση μπορεί να κλείσει στις 26 Ιανουαρίου

Παπαδημητρίου: H αξιολόγηση μπορεί να κλείσει στις 26 Ιανουαρίου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει ακόμα και στις 26 Ιανουαρίου, εξέφρασε ο υπ. Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε πως η δήλωση Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να μην είναι πλέον ένας από τους Θεσμούς ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, λόγω του επενδυτικού κλίματος που διαπιστώνει.

Ο κ. Παπαδημητρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ,  σημείωσε ότι κανένας δεν έχει το πρόβλημα της πολιτικής αβεβαιότητας και πως όλοι θέλουν να μην γίνουν εκλογές και να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στο πρόγραμμα ανάπτυξης της οικονομίας.

«Είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις 26 Ιανουαρίου. Οι θεσμοί σκέπτονται να επιστρέψουν και μπορεί να επιστρέψουν πολύ σύντομα. Η αξιολόγηση θα κλείσει. Κάθε αξιολόγηση κλείνει. Το θέμα είναι με τι κόστος θα κλείσει. Κι αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να έχει το μικρότερο κόστος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος επισκέφθηκε το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Σε ερώτηση αν ανοίγει δρόμο η δήλωση του κ. Σόιμπλε ότι μπορεί να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε:

«Όπως ξέρετε υπάρχει και μια συμφωνία μεταξύ των θεσμών. Βλέπουμε τις τελευταίες εξελίξεις ότι ίσως το ΔΝΤ να μην είναι πλέον ένας από τους Θεσμούς. Θα το δούμε. Εμείς θέλουμε το ΔΝΤ, αλλά πρέπει να έρθει το ΔΝΤ με συμφωνία και με την ελληνική κυβέρνηση και με τους άλλους εταίρους. Κι αυτό δεν το βλέπουμε. Η δήλωση του κ. Σόιμπλε δίνει μια μεγάλη πιθανότητα ότι το ΔΝΤ δεν θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση του προγράμματος διάσωσης. Ίσως να παίξει τον ρόλο του συμβούλου, τον οποίο παίζει τώρα, αλλά ίσως να μην παίξει και αυτό τον ρόλο. Δεν το ξέρουμε αυτό ακόμα, αλλά είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σόιμπλε άνοιξε αυτή την πόρτα. Ότι μπορεί να έχουμε το πρόγραμμα χωρίς της συμμετοχή του ΔΝΤ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή