Προσχώρηση Δράσης στη Νέα Δημοκρατία

Προσχώρηση Δράσης στη Νέα Δημοκρατία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η προσχώρηση της Δράσης του Θόδωρου Σκυλακάκη στη Ν.Δ., που –εκτός απροόπτου– αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, αφού θα έχει προηγηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Σκυλακάκη. Η συμπόρευση της Δράσης με τη Ν.Δ. αναμένεται να ακολουθήσει το μοντέλο της συνύπαρξης με αυτονομία του φορέα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, ένταξη του σχήματος στη Ν.Δ., αλλά συνεργασία της Δράσης, η οποία θα διατηρήσει την αυτοτέλειά της.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει απευθύνει επανειλημμένως προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, ενώ η Πειραιώς παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απευθείας προσωπική επαφή με αρκετά στελέχη του «ενδιάμεσου» χώρου. Σημειώνεται ότι από το βήμα του συνεδρίου της Δράσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα μιλήσει με θάρρος και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ στρατηγικός του στόχος είναι η Ν.Δ. να είναι στις επόμενες εκλογές ο βασικός εκφραστής μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας. Από την πλευρά του, και ο πρόεδρος της Δράσης έχει αναφερθεί στην ανάγκη ενός συνολικού πακέτου τολμηρών μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή