Παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Σαρτζετάκη

Παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Σαρτζετάκη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μνήμες από την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη ζωντανεύουν σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου διαπράχθηκε στις 22 Μαΐου του 1963 το έγκλημα που προκάλεσε δραματικές πολιτικές εξελίξεις.

Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, ο τότε ανακριτής, που έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο της διαλεύκανσης της υπόθεσης, και πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο «Επιτελών το Καθήκον μου».

Ο συγγραφέας του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης της πετυχημένης ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας Κώστας Γαβράς θα είναι μαζί στην παρουσίαση με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, πρώην υπουργό και βουλευτή Θεσσαλονίκης, τον ευρωβουλευτή και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονο και τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Ιωάννη Κουκιάδη.

Χαιρετισμό πρόκειται να απευθύνουν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, με τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη να είναι ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Στο δίτομο έργο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέρκυρα- economia PUBLISHING», και στις χίλιες επτακόσιες σελίδες του, ο κ. Χρήστος Σαρτζετάκης καταχωρίζει ολόκληρη τη δικογραφία με τις μαρτυρίες και την απόφαση του δικαστηρίου, περιγράφει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, αλλά και τις διώξεις που υπέστη στη δικτατορία εξαιτίας της σθεναρής του στάσης στην αποκάλυψη των δραστών και των υπαιτίων της δολοφονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή