Χρυσόγονος: «Αυτονόητη και απαραβίαστη» η διάταξη για τα όρια ηλικίας των δικαστών

Χρυσόγονος: «Αυτονόητη και απαραβίαστη» η διάταξη για τα όρια ηλικίας των δικαστών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Πολιτειολογία», ο ευρωβουλευτής και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος, επισήμανε ότι είναι αυτονόητη και απαραβίαστη η σαφής γραμματική ερμηνεία της συνταγματικής διάταξης για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών.

Η παρουσίαση του βιβλίου, έγινε σε ειδική εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Καμίνης και ο καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου Ξεν. Κοντιάδης.

«Η ως άνω συνταγματική ρύθμιση δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση, ούτε την νομοθέτηση μικρότερων ορίων ηλικίας σε περίπτωση που το κράτος θα ήθελε να συνταξιοδοτήσει πρόωρα κάποιους «μη πρόθυμους» δικαστές, ούτε και το αντίστροφο, δηλαδή την επέκταση του χρονικού ορίου ηλικίας πέραν των 67, στην περίπτωση, που αυτό θα ήθελε να ευνοήσει κάποιους «προθύμους» δικαστές», ανέφερε, ο κ. Χρυσόγονος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή