Το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει ξανά το Ποτάμι

Το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει ξανά το Ποτάμι

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια τελευταία πολιτική ρελάνς μοιάζει να κάνει το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι, καθώς χθες οι συνεργάτες της κ. Φώφη Γεννηματά, για πρώτη φορά, ικανοποίησαν ένα αίτημα του Στ. Θεοδωράκη, που ήταν μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες δεν προχώρησε η σύμπραξη των δύο κομμάτων το προηγούμενο καλοκαίρι. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ύστερα από προφανή συνεννόηση με την κ. Γεννηματά, είπαν στην «Κ» ότι η ίδια αποδέχεται να γίνει η εκλογή του αρχηγού της νέας διευρυμένης προοδευτικής παράταξης από τους πολίτες χωρίς καν να προηγηθεί Συνέδριο, ικανοποιώντας έτσι ένα κεντρικό αίτημα του Ποταμιού. Η μόνη προϋπόθεση που περιέγραφαν οι ίδιες πηγές ως απαραίτητη για να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία, ήταν το Ποτάμι να συμπράξει και εκείνο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ), όπως έκανε προ εβδομάδος το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου. «Μας αρκεί ο κ. Θεοδωράκης να πει επιτέλους το μεγάλο “ναι” και να έρθει και εκείνος σε μια εντελώς ανοιχτή διαδικασία που θα μετεξελίξει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σε μια νέα και ενιαία Προοδευτική Παράταξη» είπε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συνομιλεί καθημερινά με την κ. Γεννηματά.

«Η πρόταση όχι μόνον δεν γίνεται αποδεκτή, αλλά επιβεβαιώνει όλες τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο που σκέφτεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες της» ήταν η αντίδραση της Σεβαστουπόλεως. Οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη έλεγαν ότι είναι όχι μόνον απαξιωτικό, αλλά και πολιτικά αφελές η κ. Γεννηματά να αξιώνει επί της ουσίας την ενσωμάτωση του Ποταμιού στη ΔΗΣΥ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαν να ζητά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στη νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία. Δηλαδή την αυτοδιάλυση ενός κόμματος που μπήκε στη Βουλή με τις ψήφους των πολιτών και την αυτοακύρωση μιας αυθύπαρκτης αντιπολιτευτικής φωνής. «Αυτό που θέλουν οι πολίτες και προφανώς δεν καταλαβαίνει η κ. Γεννηματά είναι να δημιουργηθεί ένα πραγματικά νέο μεταρρυθμιστικό κίνημα στον χώρο του Κέντρου και όχι να ενταχθεί το Ποτάμι στο ΠΑΣΟΚ», έλεγε χθες στενός συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την πρόταση της Χαρ. Τρικούπη.

Με αυτά τα δεδομένα, το ενδιαφέρον της επικαιρότητας στον χώρο της Κεντροαριστεράς προφανώς μετακινείται στην αποψινή εκδήλωση (7.30 μ.μ. στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης), στην οποία θα μιλήσουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης, ο Γ. Φλωρίδης και εκ μέρους του Ποταμιού η Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Σπ. Δανέλλης. Οπως εγράφη και χθες, η ενεργός πια συμμετοχή του Ποταμιού στις εκδηλώσεις των τριών πρώην υπουργών, προφανώς δείχνει και την πολιτική διέξοδο που αναζητεί για το κόμμα του ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή