Ο Κ. Μητσοτάκης με τον Γιάννη Καραθανάση, γιο του ήρωα των Ιμίων

Ο Κ. Μητσοτάκης με τον Γιάννη Καραθανάση, γιο του ήρωα των Ιμίων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

21 χρόνια μετά τον ηρωικό χαμό των τριών Ελλήνων αξωματικών στα Ιμια, η Ελλάδα δεν ξεχνά την θυσία τους. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον γιο του ενός εκ των τριών Ελλήνων αξιωματικών, τον Γιάννη Καραθανάση. 

23 ετών σήμερα, ο Γιάννης Καραθανάσης, δηλώνει υπερήφανος για τον πατέρα του και τονίζει πως «Πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζεται για την Ελλάδα, αλλά πατριώτης είναι και αυτός που παλεύει για να ζήσει η νέα γενιά σε μια καλύτερη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook σχολίασε την συνάντηση: 

«Αυτός είναι ο Γιάννης Καραθανάσης, ο 23χρονος γιος του ήρωα των Ιμίων υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση. Είναι πολύ περήφανος για τον πατέρα του, όμως κι εκείνος θα ήταν πολύ περήφανος σήμερα για τον γιο του.

Ο Γιάννης είναι ένα παιδί που έχει το θάρρος της γνώμης του, που δεν φοβάται να πει αλήθειες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Σήμερα σπουδάζει στην αρχιτεκτονική, στο Πολυτεχνείο. Έχει όρεξη να δουλέψει, να δημιουργήσει, να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Όσο ψηλά κρατά τη γαλανόλευκη, τόσο ψηλά θέτει και τους στόχους του για να συνεχίσει να κάνει περήφανο τον πατέρα του.

Στη συζήτηση που είχαμε μου είπε ένα πράγμα που θα κρατήσω για πάντα.  "Πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζεται για την Ελλάδα, αλλά πατριώτης είναι και αυτός που παλεύει για να ζήσει η νέα γενιά σε μια καλύτερη χώρα"»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή