Καμμένος: «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη»

Καμμένος: «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελληνική Δικαιοσύνη ευχαρίστησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή την απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που καταδίκασε τον επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.

Εξερχόμενος από την δικαστική αίθουσα, ο υπουργός ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Γιάννη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου».

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος, που αθωώθηκε από το δικαστήριο, ανέφερε πως η απόφαση σε βάρος του συναδέλφου του είναι άδικη και πως πρόκειται να την εφεσιβάλλουν. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Κουρτάκης κηρύχθηκε ένοχος για εξύβριση σε βάρος του Καμμένου και για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των ανήλικων παιδιών του και καταδικάστηκε σε κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 23 μηνών με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ισχυρισμοί του κ. Κουρτάκη, υπευθύνου του ομίλου «Παραπολιτικά», σε βάρος του μηνυτή χαρακτηρίζονται ως εξύβριση, κατ'ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, ενώ όσα αφορούν ισχυρισμούς του για τα ανήλικα τέκνα του υπουργού ως συκοφαντική δυσφήμιση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καμμένου:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική Δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου. Μετά από μια πολύωρη διαδικασία, η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση τον κοινό συκοφάντη κ. Κουρτάκη, μεγαλοεκδότη των «Παραπολιτικών» και του ραδιοφώνου, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα παιδιά μου, εμπλέκοντάς τα ως τρομοκράτες, προκειμένου να με εκβιάσει.

Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως «45άρια» στη ζωή του τόπου και ιδίως θα πρέπει να αποφασίσουν ότι όταν εμπλέκουν μικρά παιδιά θα πληρώνουν ακριβά, με φυλάκιση όπως αυτή την οποία εισέπραξε σήμερα ο κ. Κουρτάκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή