Ν.Δ.: Ο Τσίπρας υπεύθυνος για τα επερχόμενα μέτρα

Ν.Δ.: Ο Τσίπρας υπεύθυνος για τα επερχόμενα μέτρα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Αλέξη Τσίπρα ως «αποκλειστικά» υπεύθυνο για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται και τα οποία, μάλιστα, έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές φωτογραφίζει η Πειραιώς. Το «αποκλειστικά» έχει τη σημασία του, γι’ αυτό και η Ν.Δ. δεν άφησε ασχολίαστη την εικόνα διάστασης που προκύπτει ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, παρά τις διαβεβαιώσεις του Μεγάρου Μαξίμου για το αντίθετο.

Η επίθεση, άλλωστε, που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο το βράδυ της Τετάρτης δεν ήταν τυχαία. Είχε στόχο να χτυπήσει την κυβέρνηση εκεί που «πονάει», με αφορμή την παραδοχή από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόλις το 30% των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στη Ν.Δ. εκφράζουν ικανοποίηση για την εμφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή. Οχι μόνον επειδή εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης έφερε τον κ. Τσίπρα σε δύσκολη θέση, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της διαπλοκής, όπου δεν απάντησε ούτε για τον μέτοχο της «Αυγής» με την offshore ούτε για το δάνειο για το κτίριο της Κουμουνδούρου, την ώρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ., όπως έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «προχώρησε σε μια ειλικρινή και γενναία τοποθέτηση, αναγνωρίζοντας λάθη του παρελθόντος». Αλλά και επειδή ανέδειξε την αιχμή του δόρατος του νέου αντιπολιτευτικού αφηγήματος της Ν.Δ., που είναι ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για τα σκληρά μέτρα που έρχονται.

«Είναι προφανές ότι εντός της κυβέρνησης υπάρχει διάσταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. O κ. Τσίπρας λέει ότι έχει κάνει όλα τα συμφωνημένα. Ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι έχει γίνει μόλις το 1/3. Ακόμη και γι’ αυτή την ανεύθυνη κυβέρνηση, αυτή η διάσταση είναι επικίνδυνη», σημείωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά παιχνίδια διαδοχής τους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε, όμως, ότι η παραμονή τους στην εξουσία βλάπτει ανεπανόρθωτα τη χώρα. Και τους λέμε ότι πρέπει να φύγουν».

Η Πειραιώς επιμένει ότι ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει στα πρόσθετα μέτρα και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς «θεατρινισμοί» ηρωικής διαπραγμάτευσης. «Μοναδικό μέλημα της δήθεν διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα είναι να τα περάσει στην ελληνική κοινωνία και στο κόμμα του, προκειμένου να μείνει στην καρέκλα του», τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό ότι με την «καθυστέρηση, την αναξιοπιστία, τον τυχοδιωκτισμό και τα ψέματά του» ρίχνει νερό στον μύλο των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών.

Η Ν.Δ. εξακολουθεί να συντηρεί υψηλούς τόνους, επαναλαμβάνοντας όχι μόνον το αίτημά της για πολιτική αλλαγή, αλλά και αναδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τη διαμόρφωση μιας πλειοψηφίας υπέρ της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε το βράδυ της Τετάρτης για «σιωπηρή πλειοψηφία», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για «κοινωνική πλειοψηφία που επιζητεί από τους πολιτικούς την αλήθεια και όχι την ψεύτικη ελπίδα». «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι», είναι το μήνυμα που εκπέμπει εντός και εκτός συνόρων η Πειραιώς, κάνοντας λόγο για ένα εθνικό σχέδιο που θα ξεπερνάει το μνημόνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή