Βερολίνο: Ενιαία η στάση της γερμανικής κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας

Βερολίνο: Ενιαία η στάση της γερμανικής κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενιαία στάση σε ό,τι αφορά την άποψή της για την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και διατηρεί τη δέσμευσή της να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για τη στήριξη της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η Ντέμερ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα σε επιστολή του προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ τον προηγούμενο μήνα.

«Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να διασφαλίσουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς», πρόσθεσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή