Αμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης πριν τις ολλανδικές εκλογές, ζήτησε ο Παπαδημούλης

Αμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης πριν τις ολλανδικές εκλογές, ζήτησε ο Παπαδημούλης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης δεν μπορεί να γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, να προσπαθήσουμε να τελειώνουμε πριν τις ολλανδικές εκλογές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ fm. Ως πιο σημαντικές ημερομηνίες ανέφερε την 9η Φεβρουαρίου με το EuroWorking Group και την 20ή Φεβρουαρίου με το Eurogroup, ενώ για σήμερα είπε ότι δεν περιμένει θεαματικά πράγματα από τη συνεδρίαση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης επιβάλλεται, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για γεωπολιτικούς, καθώς και για να μην ξαναμπεί στο τραπέζι -γιατί κάποιοι καραδοκούν- το καταστροφικό σενάριο του Grexit. Και αυτό, όπως σημείωσε, το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει προγραμματίσει στις 14 Φεβρουαρίου μία ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώπιον της Κομισιόν και του Συμβουλίου, και όπως διαβεβαίωσε, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών πιέζει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Μάλιστα, συνέστησε σε όλα τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που δεν ασχολούνται με την «καρδιά» της διαπραγμάτευσης: «Να κάνουμε ο καθένας τη δουλειά μας και να αφήσουμε τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να κάνουν τη δική τους.

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα ήταν προτιμότερο αν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση βοηθούσε με τον τρόπο της και η ΝΔ, αλλά ο κ. Μητσοτάκης, δεν θέλει να «κλείσει» η αξιολόγηση γιατί θέλει να «πέσει» ο Τσίπρας. Σε ό,τι αφορά τα κόμματα του Κέντρου, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, τόνισε ότι «είναι τρελό να έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από Πιτέλα, Σουλτς, Γκάμπριελ, Ραχόι, Αναστασιάδη, αλλά να μη συμπαρατάσσονται σε ένα μίνιμουμ κοινό εθνικό μέτωπο, ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή