Ν.Δ.: Εξοδος από την κρίση μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις

Ν.Δ.: Εξοδος από την κρίση μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Ή, μάλλον, δουλειές για τους πολλούς και όχι για τους «ημετέρους» –όπως είχε διαμηνύσει ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ– με ένα άλλο μείγμα πολιτικής που περνά μέσα από τη μείωση της φορολογίας και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων. Λίγα 24ωρα πριν από την ευρωπαϊκή του περιοδεία στη Μαδρίτη και στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνει ολική επαναφορά στη θετική ατζέντα για το μέλλον.

Σε άλλο μήκος κύματος από αυτό των αλληλοκατηγοριών των τελευταίων ημερών με την κυβέρνηση που θύμισε ημέρες πόλωσης του ’80, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε ξανά στην καθημερινότητα και στο θετικό αφήγημα για το μέλλον. Ο Πειραιάς –στόχος της Ν.Δ. είναι να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στον απλό πολίτη και να προσελκύσει ψηφοφόρους των λαϊκών συνοικιών που γύρισαν την πλάτη στη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές– ήταν το κατάλληλο σκηνικό προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να προτάξει το δικό του αναπτυξιακό αφήγημα για την έξοδο της χώρας από την κρίση με αιχμή και την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε μεταξύ του εργοταξίου του μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και του βιομηχανικού-επιχειρηματικού πάρκου Σχιστού, όπου συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Και το μέλλον, για τον πρόεδρο της Ν.Δ., περνάει μέσα από τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αυτό σημαίνει μείωση των φορολογικών συντελεστών, απλοποίηση της γραφειοκρατίας και, βέβαια, πολιτική σταθερότητα και «μια κυβέρνηση που θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, επιμένει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στον κόσμο της εργασίας – πριν από λίγες ημέρες κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για τη ρύθμιση σχετικά με τα «μπλοκάκια», ενώ οι αρμόδιοι τομεάρχες σφυροκοπούν την κυβέρνηση για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που οδηγούν χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους στην ανεργία. Κατά την χθεσινή του περιοδεία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε άνοιγμα και σε μια ομάδα που τείνει στις επόμενες εκλογές να μείνει στον καναπέ ή να στραφεί σε ακραίες λύσεις λόγω απογοήτευσης: τους ανέργους, που, όπως είπε, είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από ελπίδα και προοπτική.

Tην ίδια ώρα, η Ν.Δ. ζητεί απαντήσεις για την απουσία του Γ. Χουλιαράκη από τη χθεσινή, κρίσιμη συνεδρίαση του EWG, καθώς δεν πείσθηκε από την επίσημη δικαιολογία που είναι ότι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απουσίαζε στο… London School of Economics. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να προτείνει συμβιβαστική λύση στους πιστωτές, γι’ αυτό και επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο στη συνεδρίαση του EWG. Σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. διερωτάται αν η απουσία του οφείλεται σε «ανεκδιήγητη ανευθυνότητα» ή αν συμβαίνει κάτι άλλο και καταλογίζει ανευθυνότητα στον πρωθυπουργό. Απαντώντας στη Ν.Δ., το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει ότι η εκπροσώπηση από τον Π. Νικολαΐδη έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Βίζερ και ότι έχει συμβεί και στο παρελθόν. Την αντίδραση της Ν.Δ. προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Π. Πολάκη περί «κατάκτησης της εξουσίας», που για τη Ν.Δ. επιβεβαιώνουν τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εγκαθιδρύσει καθεστώς και μέσω της κομματικοποίησης του κράτους. «Ενημερώνουμε τον κ. Πολάκη ότι στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες –όπως είναι και θα παραμείνει η Ελλάδα– οι κυβερνήσεις ασκούν διακυβέρνηση εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Δεν εξουσιάζουν, δεν ηγεμονεύουν, δεν δημιουργούν καθεστώτα», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή