Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστώ με τη ΝΔ

Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστώ με τη ΝΔ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την βεβαιότητα πως δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστούν νέα μέτρα εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όσον αφορά το μείζον θέμα των ημερών, την αξιολόγηση, διατύπωσε την άποψη πως οδηγούμαστε σε λύση πριν από τις 20 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε παράλληλα και τη ΝΔ χαρακτηρίζοντας την «μόρφωμα» που δεν θα συνεργαζόταν ποτέ μαζί της, σημειώνοντας «απώλειες» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως του κ. Λυμπερόπουλου που «εκπροσωπεί το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί».

Ο κ. Καμμένος απαντώντας στην ερώτηση πως αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά ανέφερε πως τοποθετεί τον εαυτό του στο κέντρο, λέγοντας πως ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου.

Σημεία της συνέντευξης:

Αξιολόγηση

Θεωρώ ότι, έτσι όπως έχουν προκύψει τα πράγματα, μετά την τελευταία συζήτηση που έγινε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη δημόσια θέση που έχουν πάρει οι Ευρωπαίοι, οδηγούμαστε σε λύση του θέματος πριν από την 20ή Φεβρουαρίου, με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν γίνει αποδεκτές. Αυτό είναι το δίκαιο. Είναι πλέον η ώρα των δανειστών και των εταίρων να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη.

Νέα μέτρα

Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε νέα μέτρα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι αποκομμένες από την κυβέρνηση. Απ' ό,τι βλέπω, πάντως, απώλειες έχουν άλλα κόμματα απ' ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Εννοείτε το Ποτάμι;

Εννοώ και το Ποτάμι. Βλέπω, για παράδειγμα, την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία και λυπάμαι γι' αυτή. Η Νέα Δημοκρατία, μετά τις τελευταίες μεταγραφές των νεοφιλελεύθερων, όπως η κ. Ξαφά, ο κ. Αβραντίνης, ο κ. Σκυλακάκης, μετά την ενδυνάμωση των ακροδεξιών υβριστών του Καραμανλή, όπως ο κ. Βορίδης, έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη πολλών παραδοσιακών ψηφοφόρων της, αλλά και στελεχών της. Βλέπω τον κ. Λυμπερόπουλο, για παράδειγμα, που εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, τον πρόεδρο του συνδικάτου αυτοκινητιστών ταξί, ο οποίος αποχώρησε. Από αυτούς που αποχωρούν, δεν προβάλλεται κανείς.

Συνεργασία με ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δυστυχώς ακολουθεί το μοντέλο που χάραξε η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Έγινε συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ, κάλυψε τα σκάνδαλα του Βενιζέλου και του Παπανδρέου, πήρε στους κόλπους της νεοναζιστικά στοιχεία, τα οποία κατά το παρελθόν δεν θα είχαν βρει κανένα δρόμο εισόδου στη Νέα Δημοκρατία. Σας θυμίζω τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή ότι «δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα». Και βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία ενσάρκωσε στις τάξεις της νεοφιλελεύθερα στελέχη, τα οποία προτείνουν, για παράδειγμα, την αποκοπή των συντάξεων στους 60χρονους, όπως η κ. Ξαφά. Με αυτό το μόρφωμα, που φέρει μόνο την ταμπέλα της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συνεργαστώ. Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή.

Iδεολογική τοποθέτηση

Εγώ ξεκίνησα την πολιτική μου καριέρα με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου. Στη Νέα Δημοκρατία πρέσβευα πάντα αυτό που λεγόταν μεσαίος χώρος σε συνεργασία με την Κεντροδεξιά. Ποτέ δεν δέχθηκα συνεργασίες με ακροδεξιά στοιχεία, όπως είναι ο Βορίδης, ο Πλεύρης ή άλλοι που ενσωματώθηκαν με τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, λοιπόν, τον ιδεολογικό μου χώρο θα τον βάλετε μάλλον στο Κέντρο παρά στη σκληρή Δεξιά.

Τουρκία

Η δική μας πολιτική, η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, δεν είναι η όξυνση, είναι να καταφέρουμε να συμβιώσουμε στην περιοχή και η Ελλάδα και η Τουρκία, αλλά και οι άλλες χώρες. Λυπάμαι για την όξυνση την οποία έχει αποφασίσει η Τουρκία και κάνουμε τα πάντα από τη μία πλευρά να αποφύγουμε την οποιαδήποτε όξυνση, όμως, από την άλλη, χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή