Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Σόιμπλε

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Σόιμπλε

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.

Η συνάντηση διήρκησε 70 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σόιμπλε, στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν ακολούθησαν δηλώσεις.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε γεύμα με Γερμανούς επιχειρηματίες. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που προτείνει και υπογράμμισε ότι διαθέτει και τη βούληση και την ομάδα για να τις υλοποιήσει.

«Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος, μετά από επτά χρόνια κρίσης. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και ο λαϊκισμός μπορεί να ηττηθεί», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε συζήτηση διάρκειας μιας ώρας με την Αγκελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι για κείνον δεν τίθεται συζήτηση περί δραχμής – «λέμε ένα ξεκάθαρο “όχι” στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια». Αρμόδιες πηγές έλεγαν μάλιστα ότι η καγκελάριος πήρε ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα, εννοώντας ότι θεωρεί και εκείνη πως δεν υπάρχει συζήτηση για Grexit.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε στην κ. Μέρκελ τη δική του πολιτική οπτική για ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων πέρα και πάνω από το μνημόνιο. Πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι το κλίμα ήταν θετικό, ενώ εκτενής συζήτηση έγινε και για το προσφυγικό, με αναφορές στην Τουρκία και στις ελληνοτουρκικές θέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το εθνικό σχέδιο της Ν.Δ. στο προσφυγικό. Και παρότι αρμόδιες πηγές αρνούνταν να σχολιάσουν αν η Γερμανίδα καγκελάριος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση –δεδομένου ότι το Βερολίνο δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε πιο αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων ασύλου και των δομών φιλοξενίας στην Ελλάδα–, σχολίαζαν ότι η κ. Μέρκελ «είναι πλήρως ενημερωμένη και γνωρίζει με λεπτομέρειες το ζήτημα».

Συναντήση στην Αθήνα με τον Πιερ Μοσκοβισί

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 12:30, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή