Γεννηματά: Κανένας διάλογος με ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την κίβδηλη Αριστερά

Γεννηματά: Κανένας διάλογος με ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την κίβδηλη Αριστερά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη στρατηγική «ανασυγκρότηση και αυτόνομη πορεία» παραμένει σταθερά προσανατολισμένη η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η επικεφαλής, κ. Φώφη Γεννηματά, φρόντισε χθες να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να βρουν ανταπόκριση οι όποιες αναφορές γίνονται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο αναζήτησης κοινού τόπου και κοινού βηματισμού: «Κανένας διάλογος με ΣΥΡΙΖΑ. Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του», δήλωσε (Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) και επανάλαβε ότι αν είχαν αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. τη σταθερή θέση της Δημ. Συμπαράταξης για κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, «η χώρα θα είχε κάνει τα πρώτα βήματα ανάκαμψης». Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε τόσο στον κ. Αλ. Τσίπρα όσο και στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί, ο Τσίπρας εκφράζει την κίβδηλη Αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά και εμφανίσθηκε βέβαιη ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για νέα υποχώρηση στη διαπραγμάτευση. Σε σχέση με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ανέφερε ότι «έχουμε ήδη έναν υποτακτικό του Σόιμπλε, τον κ. Τσίπρα. Δεν έχει μείνει κάτι να δώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Οσον αφορά την ανασυγκρότηση του χώρου, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη. Συνεργάτες της κάνουν λόγο για μια «ανοικτή και διαρκή συζήτηση», η οποία, πέραν της προετοιμασίας μιας πιθανής συμπόρευσης, αφορά ευρύτερα το ενδεχόμενο η συμπόρευση αυτή να περιλαμβάνει και το Ποτάμι και τους «τρεις» της «Ωρας αποφάσεων». Ο κ. Λυκούδης θεωρεί ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο καταλύτη σε μια τέτοια διαδικασία, επισημαίνεται σχετικά.

Πάντως, σε σχέση με την «επίθεση φιλίας» προς το ΠΑΣΟΚ από τον κ. Ν. Φίλη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από το περιβάλλον της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρουν ότι δίνουν σημασία και συγκρατούν την αναφορά ότι πλέον έχει καταπέσει ο διαχωρισμός μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ως προς τον χαρακτηρισμό και την κατηγοριοποίηση των πολιτικών δυνάμεων. Είναι σαφές ότι στη Χαρ. Τρικούπη που ήταν οι πρώτοι οι οποίοι κατηγοριοποιήθηκαν ως «μνημονιακοί», βλέπουν και ένα είδος δικαίωσης στο άνοιγμα της συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το επίπλαστο αυτού του διαχωρισμού. Πολύ περισσότερο, δε, που στο δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο στήριξαν την ανάδειξή τους στην εξουσία οι σημερινοί κυβερνητικοί εταίροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή