Οχι από Ν.Δ. σε μονιμοποιήσεις «από το παράθυρο»

Οχι από Ν.Δ. σε μονιμοποιήσεις «από το παράθυρο»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχων «από το παράθυρο» δεν πρόκειται να δεχθεί η Ν.Δ., επανέλαβε η Πειραιώς, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να στήσει κομματικό κράτος. Την ίδια ώρα, πάντως, η Πειραιώς ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Για αμφότερες τις θέσεις έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων –αυτές ακριβώς που επιχειρεί η κυβέρνηση– καθώς το άρθρο 103 του Συντάγματος τις απαγορεύει ρητά. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, θέση που εξέφρασε και κατά τις επαφές του στο Βερολίνο, ειδικά ενώπιον των εκπροσώπων μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων που διαμαρτυρήθηκαν για τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπέρ του πολίτη. Eχουμε επανειλημμένως προειδοποιήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην αγνοεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και να μην παρεμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνεδριο», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, βάζοντας το θέμα των συμβασιούχων στο ευρύτερο κάδρο των κυβερνητικών αστοχιών και πρακτικών που καταδικάζουν τη χώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ασχολίαστη δεν έμεινε ούτε η ερώτηση των 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βάζουν προσκόμματα στην επένδυση του Ελληνικού. Για τη Ν.Δ. η ερώτηση δεν είναι παρά η επιβεβαίωση της θέσης της ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Είναι εντυπωσιακό – για εμάς είναι απίστευτο ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ, και άρα την κυβέρνηση, βάζουν εμπόδιο στη μεγαλύτερη επένδυση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή και μπορεί να φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν μπορεί να φέρει δουλειές, αλλά εμποδίζει και τορπιλίζει και τις ήδη υπάρχουσες», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας.

Με το βλέμμα στο Eurogroup

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς έχει στραμμένο το βλέμμα της στο Eurogroup της Δευτέρας, η εξέλιξη του οποίου θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις στη σκακιέρα της. Ανώτατες κομματικές πηγές έχουν ήδη προϊδεάσει ότι η Ν.Δ. θα υψώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους εφόσον αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επαναλάβει το σενάριο της μακρόσυρτης διαπραγμάτευσης του 2015 και διαμηνύουν ότι θα λάβει τα μέτρα της, οξύνοντας την αντιπαράθεση και προειδοποιώντας τους Ελληνες πολίτες για τις συνέπειες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πειραιώς επέμεινε χθες ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο «έδωσε μάχη για τα ελληνικά συμφέροντα» και ξεκαθάρισε ότι η θέση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης είναι αδιαπραγμάτευτη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών ως «μνημεία ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού» που βουλιάζουν τη χώρα στην αβεβαιότητα. Η Πειραιώς κυκλοφόρησε χθες και σχετικό βίντεο για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ώρα που διά στόματος του εκπροσώπου της απεικονιζόταν η μελανή εικόνα της αγοράς που βρίσκεται σε απόγνωση, ενώ η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ως «φάρσα» το σενάριο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή