ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – Τόσκα

Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – Τόσκα

Δριμύα αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το πρωί, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «συμφέροντα διαπλοκής που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας» σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Αlpha 989.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής. Κάποιοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω πιο συγκεκριμένα όταν έχω στοιχεία, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, γιατί αποσταθεροποιούν όχι την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα», σημείωσε ακόμη.

Για πολιτική αθλιότητα έκανε λόγο η ΝΔ σε απάντησή της. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει ότι ο «κατ' ευφημισμό» υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη «κατρακύλησε σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας», προκειμένου, όπως λέει, να καλύψει καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του.

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Τόσκας αφού ισχυρίστηκε ότι «στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά» αποσταθεροποιούν τη χώρα, προσπάθησε να εμφανίσει «κύκλους από πολιτικούς χώρους» πως συμπλέουν στην ίδια κατεύθυνση, παραπέμποντας στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, κατήγγειλε ότι «αστυνομικές ομάδες της "ΔΕΛΤΑ" πυροδοτούσαν καταστάσεις».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Τόσκας ο οποίος υποσχόταν «διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων», προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της Αντιπολίτευσης. «Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει» καταλήγει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Σε ανταπάντησή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζει: «Αναρωτιόμαστε τί άραγε ώθησε τους επικοινωνιακούς “συμβούλους” του κυρίου Μητσοτάκη να αντιδράσουν με δημόσιες ύβρεις πέρα από κάθε όριο αντιπολιτευτικού σχολιασμού. Δυστυχώς, η πολιτική αναξιοπρέπεια τους χαρακτηρίζει».