Ομιλία Θεοδωράκη σε εκδήλωση του SPD

Ομιλία Θεοδωράκη σε εκδήλωση του SPD

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από πρώτο χέρι θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα ο κ. Στ. Θεοδωράκης, καθώς αύριο θα μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα τους, προσκεκλημένος του επικεφαλής του SPD Τόμας Οπερμαν. Μάλιστα, στη Σεβαστουπόλεως δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την τιμητική αυτή πρόσκληση, καθώς θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το SPD στην Μπούντεσταγκ είναι ο λαϊκισμός στην Ευρώπη και οι τρόποι αντιμετώπισής του, και δεν θεωρούσαν τυχαίο ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός από την Ελλάδα που εκλήθη να τοποθετηθεί.

Συνεργάτες του έδιναν μεγάλη σημασία και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα επιδιώξει να έχει ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε μια προσπάθειά του να αμβλύνει την κάκιστη εικόνα που έχει και πάλι δημιουργηθεί για την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. «Από το ταξίδι και τις επαφές που είχα προσφάτως στο Στρασβούργο μου έμεινε η αίσθηση ότι στους εταίρους μας τείνει πια να διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και γενικότερα οι Ελληνες πολιτικοί δεν μπορούν πια να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της οικονομικής κρίσης και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί στερεί από τη χώρα μας τους όποιους συμμάχους είχε», είπε χθες ο κ. Θεοδωράκης.

Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, άσκησε ολομέτωπη κριτική στην κυβέρνηση για τους πανηγυρισμούς της σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup. «Αντί να υπογράψουν μια έτοιμη συμφωνία τον Δεκέμβριο, θα υπογράψουν τώρα μια συμφωνία ακόμη χειρότερη από αυτή που θα άξιζε στους Ελληνες», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή