Γραμμή επίθεσης από τη Ν.Δ. προς βουλευτές

Γραμμή επίθεσης από τη Ν.Δ. προς βουλευτές

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδόμηση όσων (υποτίθεται ότι) συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και ανάδειξη των σκληρών μέτρων που έρχονται και πλήττουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες –συμπεριλαμβανομένης της «φτωχολογιάς», όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.– περιλαμβάνει η επικοινωνιακή «καταιγίδα» της Ν.Δ., μαζί με τη βασική υπενθύμιση ότι όλα είναι ανοικτά, αφού πολιτική συμφωνία δεν υπάρχει.

Γραμμή επίθεσης δόθηκε χθες στους «γαλάζιους» βουλευτές και από τον Χρ. Σταϊκούρα και τον Βασ. Κικίλια σε σχετική εκπαίδευση για τις εμφανίσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, όπου ήδη τα «γαλάζια» στελέχη αποδομούν την περίφημη «συμφωνία» που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα σε αφορολόγητο και συντάξεις, χωρίς ταυτόχρονες εγγυήσεις για το χρέος και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Και ενώ η Πειραιώς συνεχίζει να αποδομεί τα… θρυλούμενα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το παράδοξο: την εκκωφαντική σιωπή για τα διαμειφθέντα στο Eurogroup της Δευτέρας των δύο καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών: του Ευκλ. Τσακαλώτου και του Γ. Χουλιαράκη. «Εγείρει σοβαρά ερωτήματα το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί από την περασμένη Δευτέρα είναι εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα», έλεγαν κύκλοι της Ν.Δ. θυμίζοντας ότι το μόνο που επισήμως γνωρίζουν οι πολίτες είναι η «προπαγάνδα» του νον πέιπερ του Μαξίμου που διέρρευσε πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης.

Η Ν.Δ. δεν υπογραμμίζει τυχαία τη σιωπή του ΥΠΟΙΚ, καθώς εντείνεται η αίσθηση ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ότι, πάντως, δεν υπάρχει καμία αιτία για πανηγυρισμούς. Η κυβέρνηση, θεωρούν στον τρίτο όροφο της Πειραιώς, απλώς κέρδισε πολιτικό χρόνο, όπως και οι δανειστές για τους δικούς τους λόγους. Αιχμηρή κριτική ασκούν στελέχη της Ν.Δ. και για τα αντικρουόμενα μηνύματα που εκπέμπουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης (με αιχμή τους Γ. Δραγασάκη, Γ. Σταθάκη και Μ. Μπαλαούρα) με τις παρεμβάσεις τους. Με αιχμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με το ΔΝΤ για ορισμένα μέτρα, ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι ο κ. Δραγασάκης θα ήταν καλύτερο να τα πει στον Ν. Παππά και στον Χρ. Σπίρτζη, οι οποίοι θριαμβολογούν. «Η κυβέρνηση είναι επιρρεπής στα πανηγύρια και προσπαθεί να κρύψει έναν ελέφαντα σε μια ντουλάπα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. (στον ΣΚΑΪ). Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος (στο δελτίο του ΣΚΑΪ) είχε επαναλάβει τις αμφιβολίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η συμφωνία θα κλείσει και επεσήμανε ότι αν δεν κλείσει, «πάμε σε χρεοκοπία».

Eντονη ήταν η αντίδραση της Πειραιώς και για τις δηλώσεις της Σάρα Βάγκενκνεχτ του «Ντι Λίνκε» περί Grexit, που έδωσαν αφορμή στη Ν.Δ. να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδεολογικές του συγγένειες και τη διγλωσσία του. Την ίδια ώρα, η Πειραιώς θα αρχίσει να αποδομεί όχι μόνο όσα προκύπτουν με βεβαιότητα ως μέτρα, αλλά και τα «κρυμμένα μέτρα» που αφορούν τον τομέα της ενέργειας και τις ομαδικές απολύσεις. Θέμα ψήφισής τους, βέβαια, από την πλευρά της Ν.Δ. δεν υπάρχει, όπως έχει δηλώσει εμφατικά και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή